Po truputį aiškėja, kokiomis inovacijomis nustebins Samsung Galaxy S6  (3)

Kompanija Samsung intensyviai ruošiasi naujo išmaniojo telefono – flagmano Galaxy S6 anonsui, kuris turėtų radikaliai skirtis nuo Galaxy S5 tiek išvaizda, tiek ir techninėmis specifikacijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galaxy S6 metalinis bus tik rėmelis

Puslapio SamMobile teigimu, Galaxy S6 gaus naują korpusą, kurio priekinė ir nugarinė dalis bus padengta tvirtu stiklu, o rėmelis padarytas iš metalo. Kaip žinia, anksčiau Samsung visuotinai naudojo plastiką, taip pat dangas, imituojančias odą.

Savo ruožtu, puslapis GSMArena mano, kad Samsung flagmanas gaus 4 GB operatyvios atminties, nors anksčiau šaltiniai minėjo „tik“ 3 GB. Neatmetama galimybė, kad gali pasirodyti abi versijos, kartu pamatysime modifikacijų su skirtingais procesoriais – Samsung Exynos 7420 ir Qualcomm Snapdragon 810.

Oficialiame Samsung puslapyje pasirodė užuominos apie išmanųjį telefoną SM-G920A. Kai kurių ekspertų teigimu, po šiuo modelio numeriu slepiasi naujasis flagmanas Samsung Galaxy S6. Puslapis GSMArena taip pat rašo, kad rastas SM-G920A „User Agent Profile“ kodas patvirtina, kad Galaxy S5 pamaina gaus ekraną su 2560 х 1440 taškų raiška (2K formatas).

Šaltinių teigimu, iš pradžių prekyboje dominuos būtent Samsung Exynos platforma (santykis 8:2 arba 9:1 Samsung procesoriaus naudai). Toks sprendimas priimtas dėl Qualcomm procesoriaus perkaitimo problemų ir neišbaigtų tvarkyklių.

Be jau minėtų naujovių Galaxy S6 turėtų gauti patobulintą pirštų atspaudų skenerį, kuris vėlgi bus integruotas į mygtuką „Home“. Pirštų atspaudo nuskaitymui užteks pridėti pirštą, kaip ir naujųjų iPhone bei iPad atveju. Galaxy S5 reikėdavo pirštą prabraukti.

Naujas biometrinis sensorius, anot puslapio AppleInsider, žymiai tiksliau ir greičiau atpažins išmaniojo telefono savininko pirštų atspaudus, nei tuo gali pasigirti Galaxy S5.

Galaxy S6 turės modifikaciją su užlenktu ekranu iš abiejų pusių

Informuoti šaltiniai, kuriuos cituoja puslapis SamMobile, teigia, kad kompanija Samsung iš tikrųjų ruošia dvi naujojo flagmano Galaxy S6 versijas. Viena iš jų gaus ekraną, kuries iš abiejų šonų. Panašus sprendimas naudojamas telefone Galaxy Note Edge.

Kaip ir Galaxy Note 4, naujasis modelis su iš šonų užlenktu ekranu vadinsis SM-G925, jis taps atskiru Galaxy S6 variantu. Koks bus jo komercinis pavadinimas, vis dar neaišku, tačiau žiniasklaida jį jau praminė Galaxy S6 Edge.

Technologija su užlenktais ekrano kraštais reiškia, kad papildomos funkcijos bus analogiškos, kaip ir Galaxy Note Edge atveju: čia galima patalpinti dažniausiai naudojamų programėlių piktogramas, naujienų valdiklius, finansinių tarnybų informaciją ir t.t.

Tiesa, Galaxy S6 Edge turės ir keletą unikalių funkcijų: pašvietimo režimą Glance Lighting, kuris, gavus naujų žinučių, pašvies tik išlenktą ekrano dalį.

Naujojo telefono savininkai taip pat galės suteikti savo norimiems kontaktams patinkančias spalvas, kurias bus lengva atskirti išlenktoje ekrano dalyje. Kaip visa tai atrodys praktikoje, turėtume pamatyti jau kovo pradžioje, parodos MWC 2015 metu.

Galaxy S6 anonsas turėtų įvykti renginyje MWC 2015 (Barselona, Ispanija), kuris vyks kovo 2-5 dienomis. Anot gandų, telefonas gaus Quad HD (2560 x 1440) raiškos ekraną, 20 MP kamerą nugarinėje dalyje ir 5 MP kamerą priekyje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(11)
(3)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: