Lietuva nori skubiai grąžinti šauktinių kariuomenę – jau šįmet planuojama pašaukti 3 tūkst. vyrų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shift 2015-02-25 10:59
Vytautai nelygink sovietinės armijos (tarnyba svetimai valstybei), su Lietuviška. Tu paklausk bent vieno tarnavusio, ar jis tikrai sugaišo laiką. Sunkiai rasi tokį, kuris gailėtųsi. Labiausiai į armiją nenori tie, kurie ją tik per televizorių matę. Motyvacija yra ne kažkur išorėje, o žmogaus galvoje. Labai geras inspiracinis video" https://www.youtube.com/watch?v=tpH5L8zCtSk
Arns 2015-02-25 11:00
Jei domėtumeisi, tokių melų neskleistum. 1) Ukraina neturėjo profesionalų kariuomenės, buvo šauktinių 2) Dėl lėšų trūkumo bei menko prestižo tarnauti, šauktiniai nebūdavo išsklaidomi po visą Ukrainą, o tik sukviečiami atlikti prievolę arčiausiai namų esančiose kareivinėse. 3) Dėl jau minėtų priežasčių, Kryme tarnavo krymiečiai, kurie tiek etniškai tiek politiškai buvo labiau rusai nei ukrainiečiai. Taigi lojalumas labai kvescionajamas dalykas. 4) Jei jau šauktinių kariuomenė "menki daliniai", tai gal nebent vienintelė Š. Korėja gali pasakyti jog jos kareivinių lengvai neapsupsi
Javax 2015-02-25 11:10
shift, ar tai reiškia, kad stiprieji turėtų eiti į kariuomenę? Nes pažįstu daugybę moterų, fiziškai stipresnių už kai kuriuos vaikinus, kurie pakviesti į kariuomenę lygiai taip pat kaip ir mergaitės nepaneš ekipiruotės. Palaikau savanorius, bet kad tai būtų privaloma kažkuriai lyčiai, tai neteisybė. Jei gimsti vyru ar moterimi ir turi kažką privalomai daryti už tai, ko negali pasirinkti.
Arthuras 2015-02-25 11:11
Tai jei net skurdūs profesionalai - silpna jėga, tai kas iš šauktinių?..
Arthuras 2015-02-25 11:18
Aš visad stebėdavausi, kaip ten naciai sugebėjo šitaip fanatiškai įtikinti šitokią masę žmonių savo galia ir galimybę užvaldyti visą pasaulį?.. Pasirodo, nereikia labai toli eit, atsiranda tokių ir Lietuvoje, kurie mano, kad šauktiniais apsigins nuo n kartų stipresnio priešo... Apgailėtina. Visi šitie pinigai, kurie bus išleisti ant šauktinių - yra į šikną, atsiprašant. Realios naudos karo metu - jokios. Geriau tuos pačius pinigus investuotų į profesionalios kariuomenės reklamą, į naujus ginklus ir t.t. Ką jau bekalbėti apie ekonominius nuostolius valstybei, jei jie surinks dirbančius jaunuolius.
Hm 2015-02-25 11:29
3000 jaunuolių kariuomenėje, joks ekonominis nuostolis. Greičiau taupymas... Kitas dalykas tie 3000 jaunuolių, po kariuomenės jau bus 3000 vyrų, jų vertė ir savivertė bus nepalyginamai aukštesnė... O ir kariuomenės papildymas profesionalais pagreitės, nes dalis šauktinių liks tarnauti profesionalais...
vytautas50 2015-02-25 11:33
Arthuras 2015-02-25 11:43
5 metus iš eilės. Paėmus juos visus dirbančius ne vienas milijonas mokesčių būtų nesurinktas (o kaip dar įvertinti tų piliečių kvalifikaciją, kurią jie praras?..). Tai viena. Antra, pats šauktinių rengimas - kainuoja ir kainuos keliasdešimt milijonų litų. Ir yra praktiškai neturintis naudos veiksmas. Kitaip tariant kažką darom, kažkur merkiam pinigus tik dėl to, kad rezervistų skaičius gražiau atrodytų, tik tiek. Pajuodinta vieta yra iš religijos srities. Niekas nesugeba argumentuoti, kuo žmogus atitarnavęs tuos 9 mėnesius bus geresnis. Kažkokia religinė dogma ir viskas. O gal ne?.. Tai tada ir argumentų būtų neblogai išgirsti. Kas dėl pasilikimo tarnauti profesionalais... Nebejuokauk. Vienetai tokių bus. Nebent kokie nevykėliai, kurie nesugebėtų niekaip kitaip užsidirbti to vargano kario atlyginimo.
Arns 2015-02-25 11:47
Na, pagrįsk Aš matau jog beveik metus jie nedirbs, per juos jei dirbo aukštesnės kvalifikacijos reikalaujančius darbus neteks daug patirties ir žinių. Įvairūs finansiniai įsipareigojimai (taip pat ir pensijos kaupimas) tik susikaups ant tų pačių "rekrutų" galvų. Nemažai daliai žmonių neaugintų kaip triušiai ir nevaikytų kaip beteisių savivertė tikrai nebus pakylėta gavus truputi "dedovšinos" ar sugrįžus į mokyklos laikus, kai keli smarkesni ir kietesni būdavo lyderiais besityčiojant. Vargu ar šauktinis per devynis mėnesius staiga taps motyvuotas tapti profesionalu eiliniu, jei galėjo iškart stot į karo akademiją ir ją pabaigus pradėt tarnybą su karininko laipsniu(berods iškart pradėt nuo leitenanto) ir būrio vado pareigomis. Atitarnavęs devynis mėnesius, pagal rangus, geriausiu atveju iki seržanto kvalifikacijos tegalima pakilti...
kestutisz 2015-02-25 11:54
Koks sutapimas, aš kaip tik iš kelių atitarnavusių (metus, ar tuos kelis mėn miškuose kur studentus kažkada agitavo eiti "svanoriškai") negirdėjau nieko gero. Na taip, išmoko labiau keiktis (paskui dar pusmetis atsitokėjimui) ir plaukti pasroviui (tas išvis nebesitaiso), bet šiaip laiko gaišimas. Nebent spėta pabūti kokiu seržantu ir turėta galimybė pavaikyti kitus tai yra kažką "smagaus" prisiminti. Bet jei kažkada ir išmoko šaudyti tai vistiek seniai pamiršo, nes už atsišviežinimą šaudykloje susimokėti reikia nepigiai (o galėtų būti valstybės remiama). "Nepabuvęs kareivėliu nebūsi geru artojėliu" tai čia šiaip, propagandai, o realybei kaip ir nieko apčiuopiamo. "Pliusai" panašūs į religinių fanatikų kurie aiškina jog jei nebūsi religingas (nebijosi dievo) - tai nebūsi ir padorus žmogus. Tarnyba bent jau turi suteikti kažkokių pliusų* - pvz kitaip negausi valstybinės tarnybos, negalėsi būti renkamu politiku ir pan. Arba turi būti trumpi mokymai visiem, be išimčių, bet be vaikymų po miškus - minimum "romantikos" pelkėje, maksimum žinių kaip valdyti vieną ar kitą daiktą (kas šaudo taikliai, o kas gal drono nesudaužys). *Visgi pliusų šiokių tokių yra: "Žinoma, šalies vadovai galėjo pridėti, kad karinės tarnybos prievolininkai sulauks ir šiokių tokių pliusų. Pavyzdžiui, ir dabar karinę tarnybą atlikusiems jaunuoliams valstybė apmoka 50 proc. studijų aukštojoje mokykloje, darbdaviai už į darbą priimamą karinę tarnybą atlikusį asmenį gauna subsidijas, darbinantis valstybės tarnyboje, kai du kandidatai surenka vienodą balų skaičių, pirmenybė teikiama tam, kuris yra atlikęs karinę tarnybą arba baigęs bazinius karinius mokymus. Karinę tarnybą atlikusiam asmeniui teikiama pirmenybė ir stojant į statutinių valstybės tarnautojų mokymo įstaigas." Bet ar jie verti smegenų valymo (su neišvalytais smegenim toks jis ir kareivis - jis pirmiausia apie save galvos)?
sloggi 2015-02-25 11:58
Lietuvoje nera armijos yra tik kariuomene. Mokimu iki dabar, ty BKM, neatlaikydavo visiski memes, arba del sveikatos problemu. Priedo nereikia lygint kas buvo prie ruso ir kas yra dabar, pasiulyciau atsviezint zinias del Lietuvos kariuomenes. Niekas dabar ten nesitycioja, aisku jai pirma diena taves klausia ar ruosiesi ryt vaziuot namo ir tai laikai patyciom tai.. Del aitvaro tai zmones i tokias vietas dazniausiai eina pagal charakteri, seimose dazniausiai tas buna ispresta ir suprantama, kodel jis negali sneket su jais 2 savaites ar isvaziuoja i pratybas menesiui kitam. Priedo nepasakyciau, kad jie zudikai, jai taip tada medikus ir galima i viena grupe prie ju prirasyt.
vytautas50 2015-02-25 12:25
sloggi 2015-02-25 12:44
Eilini syki lygini kas buvo tavo laikais ir galvoji, kad vis dar taspats yra dabar. Galiu pasakyt tik tiek, jai tikrai ten idiotai ateina, jie ateina jau is gatves idiotai. Idiotu niekam ten nereikia ir jie nieko verti, tokios mesos galesi pasirinkt kai prasides karas su kazkuom. Apie komandu vykdyma tai jau perspaudei, nori pasakyt kai tau virsininkas darbe kazka pasako daryt tu darai ka nori, ar vykdai tai kas tau nurodyt ?
kestutisz 2015-02-25 12:53
Darbe nepatinka - parašai prašymą ir laisvas, gali net nebeiti. Arba atbūti tas 8 valandas, gauti kompensaciją už jas (algą), ir turi dar laiko sau. O kariuomenėje? net komentaruose nepasėdėsi :)
Javax 2015-02-25 13:06
Vytautas kalba visišką tiesą. Sloggi - idiotai netinka, nes jiems nesuprantama kodėl turi atiduoti savo prigimtines teises ir pradėti žudyti kitus neaišku kodėl. Tinka tokie vidutinybės, kurie "gina" nuo tokių pačių, kurie "puola" neaišku dėl ko. Pvz ką konkrečiai tau padarė rusas koks ar tu rusui dabar, kad turėtum eiti ir burti armiją? Kad neperka mūsų prekių ar kad dujų nebeduos? Čia argumentai?
rock2400 2015-02-25 13:23
Dėl disciplinos ugdimo pilnai sutinku
vytautas50 2015-02-25 13:30
kestutisz 2015-02-25 13:31
Ilgametė istorija (dar nuo LDK padalijimų, Lietuvos okupacijos, šiaip žudynės po Nepriklausomybės atkūrimo), o ir dabartiniai Ukrainos (prieš kelism metus Gruzijos) įvykiai rodo jog toje pusėje niekas nepasikeitė, rusijos imperiniai užmojai (nesvarbu - ar cariniai, ar sovietiniai ar dabar šiaip neaišku kokie - gal vėl imperiniai) nėra nė trupučio susilpnėję tad pasiruošus būti reikia visada. Klausimas tik kaip - ar verta buvo paskelbti, kad va griebsim, prigrūsim dalinius ir užsidėsim varnelę jog nieko netrūksta? IMHO taip tik pamušamas noras įsitraukti savo noru ir visokie vatnikai turi daugiau argumentų tos pačios kariuomenės juodinimui. Kario profesijos patrauklumo per prievartą niekaip nepadidinsi, tik pasipriešinimą. Krizės metu norinčių tarnauti "savanoriškai" (dėl pinigų) buvo nors vežimu vežk, vadinasi iš principo norinčių tarnauti egzistuoja - motyvuotas ekonomiškai vistiek yra geriau nei nemotyvuotas visiškai.
vytautas50 2015-02-25 13:46
immortallt 2015-02-25 13:55
Tai mes nesame NATO ir ES?