Turkijoje dėl terorizmo užblokuotas „Twitter“ ir „Youtube“  (0)

Turkijos teismas užblokavo socialinius tinklus „Twitter“ ir „Youtube“, nes jie pasidalijo ginkluoto užpuolimo metu paimto įkaito nuotraukomis, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užpuolimo metu du ginkluoti vyrai įkaitu paėmė prokurorą Stambulo teisme. Visi trys žmonės žuvo, kai policija pradėjo veržtis į pastatą ir šaudyti. Šio kruvino konflikto nuotraukos buvo platinamos „Twitter“ ir „Youtube“. Dėl to šie socialiniai tinklai buvo užblokuoti.

Praėjusią savaitę Turkijos valdžia žengė žingsnį, norėdama uždrausti laikraščiams publikuoti konflikto nuotraukas. Laikraščiai buvo apkaltinti terorizmo propaganda – ataką Stambulo teisme organizavo DHKP-C grupuotė, kurią turkai, Europos Sąjunga ir JAV laiko teroristine organizacija.

Prokuroras Mehmetas Selimas Kirazas, manoma, buvo įkaitu paimtas todėl, kad vadovavo tyrimui dėl 2013 metais antivyriausybinių protestų metu žuvusio berniuko. Nuotraukose matyti, kaip ginkluoti užpuolikai į M.S.Kirazą laiko įrėmę ginklą.

Teismo sprendimu užblokuotas priėjimas prie 166 interneto svetainių, kurios paviešino konflikto nuotraukas. Turkai norėjo užblokuoti ir „Facebook“, tačiau tinklalapis nuotraukas pašalino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (0)