Dell eksperimentas: hibrididinis planšetinis kompiuteris su Google Android  (1)

Dell žada įvesti į rinką naują hibridinį planšetinį kompiuterį Venue 10 7000, kuris yra paremtas Intel įrangos platforma ir veikia Google Android 5.0 Lollipop operacinės sistemos pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Venue 10 7000 yra aprūpintas 10,5 colių įstrižainės AMOLED ekranu su 2560 x 1600 pikselių skiriamąja geba. Įrenginio viduje – Intel Atom Z3580 procesorius. Ši sistema – tai 22 nanometrų litografijoje pagamintas vienetas su keturiais branduoliais, kurių taktinis dažnis yra iki 2,33 GHz ir GPU su 457 MHz taktiniu dažniu, kuris Turbo režime gali išaugti iki 533 MHz. Naujasis Dell planšetinis kompiuteris taip pat turi 2 GB RAM, skaitmeninę 8 megapikselių RealSense (Intel) kamerą, 2 megapikselių internetinę kamerą, taip pat 16 GB flash atminties ir 7000 mAh talpos bateriją. Šis paskutinis elementas bei pora garsiakalbių yra paslėpti cilindriniame korpuso sustorėjime, kuris, pasak gamintojo, tuo pačiu yra laikiklis, turintis užtikrinti didesnį planšetinio kompiuterio saugumą. Visuma sveria apie 600 gramų, o planšetinio kompiuterio korpuso storis sieka 6,2 mm (be akumuliatoriui skirtos vietos).

Naujasis Dell planšetinis kompiuteris Venue 10 7000 yra aprūpintas magnetiniais kabliukais atskirai klaviatūrai. Abiejų elementų junginys turėtų sudaryti kažką panašaus į nešiojamo kompiuterio analogą, tik su Google Android operacine sistema. 

Dell Venue šeimoje transformeriai, galintys dirbti tiek plaštetinio kompiuterio, tiek ir nešiojamo kompiuterio režimais - įprastas reikalas, tačiau paprastai tokiais atvejais jie leidžiami su Microsoft Windows operacine sistema. Ji kur kas labiau įprasta dirbant nešiojamo kompiuterio režimu, nei Android sistema.

Tad dabartinis Dell sprendimas nešiojamo kompiuterio režime palikti Google Android sistemą -  pakankamai drąsus sprendimas žvelgiant iš tos perspektyvos, kad nei Android, nei jo skaitmeninės programėlės niekada nebuvo kūriamos galvojant apie tokias konstrukcijas.

Taip pat skelbiama, jog naujas modelis JAV kainuos 499 dolerius (pagrindinė versija). Versija su atjungiama klaviatūra JAV kainuos 629 dolerius. Tai gana įprastinės kainos, lyginant su kitų Dell Venue šeimos atstovų lietuviškomis kainomis, tad belieka luktelėti ir pažiūrėti, kaip vartotojai reaguos į tokį Dell eksperimentą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (1)