Dell Smart Desk: ateities kompiuterio prototipas  (0)

Kompanija Dell nusprendė pademonstruoti, kaip ji įsivaizduoja ateities asmeninį kompiuterį. Viešai parodytas prototipas vadinasi Smart Desk. Apie tai praneša portalas PCWorld.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naująją sistemą sudaro keli pagrindiniai blokai: vienas jų – tai standartinis monitorius su ypač didele raiška, tuo tarpu antrasis ekranas – tai plokštuma, kuri įmontuota į stalo paviršių. Pastarasis ekranas skirtas valdymo organų, pagalbinės informacijos ir įvairių nustatymų atvaizdavimui. Dell teigimu, abu ekranai yra sensoriniai. Į stalą įmontuotas ekranas palaikys galimybę informaciją įvesti pirštais (technologija Multi-Touch), taip pat specialiu rašikliu, tokiu kaip Adobe Ink arba liniuote Adobe Slide. Papildomi įvesties įrenginiai leis žmonėms piešti, kurti įvairias geometrines figūras, manipuliuoti virtualiais objektais, esančiais pagrindiniame ekrane ir pan. Dell Smart Desk turi ir darbinio režimo perjungimo tarp ekranų žiedą. Kartu numatytas ir tradicinis įvesties variantas – klaviatūra ir pelė. Amerikiečių kompanijos atstovų teigimu, naujoji kompiuterio koncepcija leistų žymiai padidinti ergonomiką, dirbant su grafikos ir multimedia programomis. Aišku, numatyti ir nestandartiniai darbo režimai. Bus galimybė dirbti su „debesų“ tarnybomis, vartotojai galės organizuoti grupines kūrybines sesijas, o visa informacija bus pateikiama horizontaliame sensoriniame ekrane. Apie Dell Smart Desk sisteminio bloko technines specifikacijos nieko nepasakyta. Pažymima tik tiek, kad kompiuterio sudėtyje gali būti monitorius Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K, kuris turi 27“ įstrižainės 5K (5120 x 2880) raiškos ekraną.

Iš publikuotų specifikacijų galima spręsti, kad Dell Smart Desk nėra jau labai tolimos ateities sprendimas, o esant dideliam norui, kompanija jį galėtų realizuoti praktikoje. Antra vertus, šiuo metu tokios sistemos kaina galėtų neatbaidyti nebent storą piniginę turinčius entuziastus ar verslo klientus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai (0)