Dell gavo $50 000 užsakymą, apmokėtą bitkoinais  (0)

Prieš mažiau nei mėnesį amerikiečių kompiuterių gamintojas Dell pasiūlė vartotojams galimybę už savo produkciją atsiskaityti bitkoinais (bitcoin). Ir panašu, kad klientams tokia galimybė yra prie širdies, rašo puslapis Coindesk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinis praneša, kad vienas iš Dell klientų užsisakė serverį PowerEdge, kuris kainuoja daugiau nei 50 tūkst. JAV dolerių (apie 127 500 lt). Tiesa, visą sumą jis apmokėjo virtualiąja valiuta – bitkoinais. Konkrečiu atveju buvo sumokėta 85 BTC. Šis įvykis reikšmingas ir pačiai kompanijai Dell, kurios dabartinis vadovas Michael Dell per savo Twitter paskyrą jau spėjo pasigirti virtualiąja valiuta pamokėtu užsakymu:

Šiuo metu kompanija Dell yra viena didžiausių verslo atstovų, kuris leidžia už prekes atsiskaityti bitkoinais. Iki šiol didžiausia buvo DISH Network, tačiau jos metinė apyvarta sudaro vos 25 proc. to, ką demonstruoja Dell (57 mlrd. JAV dolerių).

Amerikiečių kompiuterių gamintojas savo debiutą atsiskaitymų virtualiąja valiuta segmente pažymėjo 10 proc. nuolaida, kuri leidžia pigiau įsigyti žaidimų gerbėjams skirtus nešiojamus kompiuterius Alienware. Tiesa, šiuo metu akcija gali pasinaudoti tik JAV gyventojai, tačiau tikimasi, kad ateityje tai galės padaryti ir kitų regionų vartotojai.

Dell viceprezidentas Paul Walsh praeityje jau buvo pažymėjęs, kad kompanijos sprendimas leisti klientams atsiskaityti su bitcoins – tai naujo Dell plano sudėtinė dalis, numatanti, kad kompanija privalo būti technologinių inovacijų priešakyje. Kartu išreikšta viltis, kad prie atsikaitymų bitkoinais sistemos prisijungs ir kitos kompanijos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (0)