Pamirškite slaptažodžius! Tiesiog nurykite piliulę (Video)  (0)

Jei jums atsibodo įsiminti galybę slaptažodžių, apimančių jūsų ar jūsų draugų gimimo datas, naminių gyvūnėlių vardus ar kitas simbolių kombinacijas – netrukus galėsite nesikankinti ir išvengti šio erzelio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„PayPal“ kompanija, teikianti elektroninio apmokėjimo paslaugas, sugalvojo kiek neįprastą idėją. Ji nori žmogaus kūną paversti vienu unikaliu slaptažodžiu, kuris gali būti pritaikytas daugeliui prisijungimų.

Kokiu būdu tai žadama įgyvendinti? Kaip rašoma Thedailybeast.com, „PayPal“ planuoja į mažą piliulę įdėti mikroschemą, kuri tam tikra prasme gali suveikti kaip magnetinė kortelė prie užrakintų durų.

Šiuo atveju, prarijus piliulę, ji „užsilaikys“ žmogaus skrandyje, o kiekvieną kartą priartėjus prie kompiuterių ir norint ką nors įsigyti internetu daugiau nebereikės kaskart prisijunginėti prie „PayPal“ paskyros. Tiesiog kompanija gaus signalą iš jūsų skrandyje esančios mikroschemos ir jus automatiškai prijungs be jokių papildomų pastangų.

Tačiau „PayPal“ neapsiriboja vien šia piliule. Anot kompanijos atstovų, su šiuo išradimu norima pakeisti ir duomenų apsaugos sampratą. Būtent todėl mikroschemoje užkoduotas slaptažodis susidės ne iš skaičių ar raidžių kombinacijos, tačiau savyje talpins dalį žmogaus biometrinių duomenų, pagal kuriuos galima identifikuoti asmenį (širdies ritmą, cukraus kiekį kraujyje ir t. t.).

Be praryjamos piliulės, „PayPal“ neatsisako idėjos ir į žmogaus smegenis įmontuoti specialią mikroschemą ar netgi kurti išmaniąsias tatuiruotes.

Skamba fantastiškai? Tikriausiai. Dauguma į šią idėją žvelgia pašaipiai, kadangi „Paypal“ tikriausiai neįvertina visų faktorių. Pradedant skrandžio ar smegenų veikla ir ten vykstančiais procesais ir baigiant šalutiniais nepatogumais, tokiais kaip patikra oro uostuose, kur detektoriumi fiksuojami metaliniai daiktai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(19)
(4)
(15)

Komentarai (0)