Geriausi planšetiniai kompiuteriai Lietuvoje (2015 m. gegužis)  (0)

Jei galvojate apie planšetinio kompiuterio įsigijimą, neabejotinai iškilo klausimas, o koks modelis šiuo metu būtų geriausias? Pagal reklamas bei naujienų srautus, turbūt pirmiausia mintys kiltų apie „Samsung“ ir „Apple“ planšetes, tačiau net ir šių gamintojų siūlomų modelių yra visa galybė. O jei pažvelgus ir į kitų gamintojų pasiūlymus, galva gali apsisukti nespėjus nė mirktelėti. Tad kaip susigaudyti šioje įvairovėje ir išsirinkti geriausią planšetinį kompiuterį?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį klausimą uždavėme elektroninių specializuotų kompiuterinės technikos parduotuvių atstovams. Paprašėme pateikti 5 jų manymu geriausius planšetinių kompiuterių modelius gegužės mėnesiui. Pasiūlytus modelius pardavėjai išrikiavo tam tikru eiliškumu: aukščiausią poziciją gavo modelis, kurį pirkėjui siūlytų pirmuoju bandymu, o penktoje vietoje toks planšetas, kuris būtų siūlomas tuo atveju, jei nė vienas iš keturių pirmųjų siūlymų pirkėjo netenkintų.

Apibendrinant surinktus duomenis, kiekvienas modelis gavo tam tikrą balų skaičių, priklausomai nuo to, kokioje pozicijoje jis įvardintas:

Siūlymo eilė
Taškai
1
32
2
16
3
8
4
4
5
2
 

Šalia kiekvieno pasiūlyto modelio pardavėjas galėjo pateikti ir savo komentarą.

Savus pasiūlymus pateikė turbūt visiems puikiai žinomos kompiuterinės technikos parduotuvės 1a.lt, skytech.lt ir kompiuteriai.lt.

Grupuojant pasiūlymus paaiškėjo, kad beveik visi nurodyti modeliai yra skirtingi, tačiau dalis jų priklauso tai pačiai modelio šeimai. Kaip žinote, kiekvienoje modelio šeimoje yra daugybė skirtingų kompiuterių, besiskiriančių tam tikrais specifiniais parametrais, pvz. duomenų atminties kiekiu, korpuso spalva ir pan. Pagrindines ir svarbiausias modelio šeimos savybes išlaiko visi šiai šeimai priklausantys gaminiai.

Štai todėl grupuojant pasiūlymus, galutiniai balai buvo skaičiuojami ne konkrečiam modeliui, o atskirai modelių šeimai. Tačiau apklausos rezultatų lentelėje surasite ne tik modelių šeimas, bet ir konkrečius modelius, kuriuos ir siūlė pardavėjai.

Nr.
Gamintojas
Modelio šeima

Suminiai taškai

Pasiūlytas konkretus modelis

Pardavėjų komentarai

Apytikslė orientacinė kaina

1
Lenovo

IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1

72

LENOVO IdeaTab Yoga Tablet 2-1050 Platinum 10.1 59427832

 
Geriausias gegužės mėnesio planšetas!
 

Lenovo gamintojas vis labiau tvirtinasi rinkoje. Ypatingai pasisekę Yoga 2 modeliai, turintys unikalią pastatymo kojelę. Didesnė baterija, geresnis garso skambesys + funkcionalumas, tad drąsiai kabinamas ant sienos kaip demo, ar dekoracijos priedas.
 (kompiuteriai.lt

 

Talpus akumuliatorius, kokybiškas fullHD ekranas, unikali kojelė, padedanti pastatyti planšete taip kaip norit, be jokių dėklų ir daug kitų galimybių GPS, LTE...

310 €

LENOVO IdeaTab Yoga Tablet 2 Ebony 10.1
59429215

Planšetinis kompiuteris su Win8.1 ir atskirai pajungiama klaviatūra.
 (Skytech.lt)

Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1 59429201

 Yoga 2 modelis su Windows OS. Taip pat jis turi ir klaviatūrą, todėl daugiau perka žmonės ne pramogoms, o darbui ir universalumui.
(kompiuteriai.lt

2
Samsung

Galaxy Tab 4 10.1

36

Samsung Galaxy Tab 4 SM T530 EB 10.1 16GB Black

Samsung planšetų bestselleris. Dažniausiai būna perkamas arba šis modelis arba toks pat su 3G modemu. 

220 €

3
Apple

iPad Air 2

32

Apple iPad Air 2 MH1C2HC/A

Apple, 16GB, 3G. Visi nori Apple. Taip pat Lietuvoje 3g populiarus. O 16GB modelis yra pigiausias.
(kompiuteriai.lt

570 €

4
GoClever

TAB Quantum 1010

16

GoClever TAB Quantum 1010N 8GB + GPS Maps

 

110 €

5
Sony

 Xperia Tablet Z

8

Sony SGP321 Xperia Tablet Z 4G 16GB Black

 

340 € 

Samsung

Galaxy Tab S

8

Samsung Galaxy Tab S T700 BRONZE

 Labai kokybiška ekranas, vienas iš geriausiu planšetėse.
 (Skytech.lt)

330 € 

6
Samsung

Galaxy Tab Active

4

Samsung Galaxy Tab Active T365 TITANIUM GREEN

 Kam reikia patikimos planšetės sudėtingose sąlygose, nebijo kritimų iki 1,2 metro aukščio, gali išbūti 30 minučių po vandeniu, 1 metro gylyje.
 (Skytech.lt)

425 €

7
Apple

iPad Air

2

Apple iPad Air Wi-Fi + 4G 16GB MD794HC/A

 

500 €

ASUS

Asus Transformer Pad

2

Asus Transformer Pad TF103CG-1A060A

Tiesiog pigus kokybiškas planšetas. Gera kaina, 3G ir ASUS vardas. 
(kompiuteriai.lt

220 €


Išvados



Sausa statistika

Iš viso pasiūlyti 11 skirtingų modelių, kurie priklauso 9 skirtingoms modelių šeimoms ir 6 skirtingiems gamintojams. 

Skirtingos „Samsung“ modelių šeimos paminėtas 3 kartus, kitų gamintojų po vieną arba po du kartus. Daugiausiai balų surinko kompanijos „Lenovo“ planšetiniai kompiuteriai, mažiausiai – „ASUS“ planšetiniai kompiuteriai. 

Pats pigiausias iš pasiūlytų planšetų yra „GoClever TAB Quantum 1010N 8GB + GPS Maps“. Taigi, tai pasirinkimas ypač taupiems pirkėjams. 

Brangiausias planšetas turbūt nieko nenustebins – kaip ir galima tikėtis, tai naujausias „Apple“ produktas – „iPad Air 2 MH1C2HC/A“. Jis skirtas visų pirma, „Apple“ produkcijos gerbėjams, bei tiems, kurie vertina visą „Apple“kuriamą ekosistemą.

Didžioji staigmena: kur du pešasi, trečias laimi

Kai apklausos duomenys buvo sugrupuoti pagal modelių šeimas, paaiškėjo įdomūs rezultatai. Viešojoje erdvėje įprasta matyti daug straipsnių ir komentarų apie kompanijų „Samsung“ ir „Apple“ tarpusavio kovas planšetinių kompiuterių rinkoje, tad turbūt šių kompanijų „flagmanų“ šeimos ir būtų tie gaminiai, kuriuos pirmiausia siūlytų pardavėjai? Nieko panašaus – suskaičiavus visus taškus, absoliutus planšetinių kompiuterių šeimos nugalėtojas pagal rekomendacijas – „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1“. Būtent kažkurį iš šios šeimos planšetinių kompiuterių Jums pirmiausia ir siūlytų didžioji dauguma pardavėjų. 

Gera kaina – mažiau už 353€

Peržiūrėjus modelių orientacines kainas (pas skirtingus pardavėjus šios kainos gali šiek tiek skirtis – nelygu kokia taikoma akcija ar pasirinktas antkainis, bet skirtumas bus neesminis), paaiškėjo, jog sąraše esančių modelių kainos vidurkis – 353€. Taigi, sąlyginai galime sutarti, kad pigiau nei 353 € kainuojantys planšetai yra geros kainos pasirinkimas.

Geros kainos reitingų lentelėje pažymėtos pastorintu šriftu. 

Geriausias gegužės mėnesio planšetas

Tas planšetas, kuris atitinka geros kainos kriterijų ir užima aukščiausią poziciją rekomendacijų reitinge, nusipelno geriausio gegužės mėnesio planšeto vardo. 

Simboliška, jog šis titulas atitenka pačioje pirmoje pasiūlymų pozicijoje įsitvirtinusios „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1“ šeimos modeliui „LENOVO IdeaTab Yoga Tablet 2-1050 Platinum 10.1 59427832“. Taigi, būtent jis ir yra geriausias gegužės mėnesio planšetas. 

Gali kilti klausimas, kuo skiriasi kiti šios šeimos modeliai, kurių kainos jau didesnės? Skirtumus pamatysite palyginę jų technines charakteristikas bei papildomus aksesuarus – pavyzdžiui, „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1 59429201“ parduodamas su papildoma išorine klaviatūra, tad natūralu, kad ir kaina bus didesnė už kitus modelius be šio priedo. 

Reitingo nugalėtojai


1. „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1 

Dera sutikti, jog „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1“ planšetų šeima yra iš ties unikali ir universali pagal funkcijų gausą, o įvertinus, kad visa tai galima gauti už tikrai gerą kainą, nelieka priežasčių stebėtis, kodėl būtent šios šeimos planšetas laimėjo geriausio gegužės mėnesio planšetinio kompiuterio vardą. 

Tolesniame vaizdo siužete galite susipažinti su vienu iš „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1“ planšetų šeimos atstovu.

Priminsime dar kartelį, jog kaip ir kitose planšetinių kompiuterių šeimose, taip ir „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1“ šeimai priklauso įvairūs modeliai, tad renkantis konkretų modelį, peržiūrėkite jo detalias charakteristikas ir komplekte siūlomus aksesuarus – nuo to priklauso ir galutinė kaina, ir kai kurie techniniai parametrai, kaip pavyzdžiui, atminties kiekis. Na, o jei norite geriausio santykio tarp kainos ir kokybės, tuomet iš šios šeimos rekomenduojame modelį „LENOVO IdeaTab Yoga Tablet 2-1050 Platinum 10.1 59427832“, pelniusį geriausio gegužės mėnesio planšetinio kompiuterio titulą.

Bet kaipgi šiems „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1“ planšetiniams kompiuteriams sekasi realybėje – juos vertina tik pardavėjai ar ir pirkėjai? Situacija nevienareikšmiška - pasak „Skytech.lt“ atstovų, tai yra iš tiesų perkamiausia planšetų šeima šioje parduotuvėje, tačiau „Kompiuteriai.lt“ bei „1a.lt“ parduotuvių klientai dažniausiai renkasi „Samsung“ produkciją ir tik po to žvalgosi į kitus gamintojus.

Panašu, jog „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1“ dar teks pasistengti, kad užtikrintai įveiktų rinkos lyderius – daug ką lemia pirkėjų įpročiai ir kompanijos autoritetas. O šiose srityse didžiulį įdirbį turi tiek „Samsung“, tiek ir „Apple“ kompanijos.

2. „Samsung Galaxy Tab 4 10.1

Geriausių planšetų trejetukas be „Samsung“ flagmano būtų tikras šios kompanijos fiasko. Tačiau bent jau kol kas „Samsung“ gali būti rami – į pirmą trejetuką planšetų šeima „Samsung Galaxy Tab 4 10.1“ pateko užtikrintai, tačiau užimta antroji vieta nėra labai stabili - nuo trečiosios pozicijos skiria tik keli balai.

Besidomintys planšetiniais kompiuteriais gali nustebti – kodėl antroje vietoje rikiuojasi pernykščių metų flagmano „Galaxy Tab 4 10.1“ šeima, kuomet šiais metais intensyviai reklamuojama jau naujoji jo pamaina – „Galaxy Tab S“?

Turbūt daugiausiai įtakos turi kaina – senesnės laidos flagmanai visada pigesni už naujausius, o žiūrint pragmatiškai, techninės charakteristikos vis dar yra puikiai tenkinančios kasdieninėms reikmėms. Tačiau pasak „Kompiuteriai.lt“ atstovų, tokia padėtis nėra ilgalaikė – nors „Galaxy Tab 4 10.1“ šeimos planšetai vis dar populiariausi ir todėl dažniau siūlomi, tačiau juos sparčiai vejasi „Samsung Galaxy Tab S“ atstovai su 10“ ekranu.

3. „Apple iPad Air

Kaip ir „Samsung“ atveju, nepatekti į geriausių planšetinių kompiuterių trejetuką kompanijai „Apple“ būtų savotiškas „smūgis“ žemiau juostos. Žinoma, trečia vieta bene garsiausiam planšetinių kompiuterių „brandui“ nėra ypatingai geri pasiekimai, bet dera pripažinti, jog nuo antros pozicijos atsiliekama labai nedaug balų.

Skirtingai nuo artimiausio konkurento „Samsung“, į trejetuką iš karto pateko naujausios flagmano šeimos „iPad Air 2“ atstovas.

Tačiau kodėl bene dažniausiai viešojoje erdvėje linksniuojamas gamintojas ir jo planšetas ne pačioje reitingo viršūnėje? Prekybos tinklas „Skytech.lt“ turi labai paprastą atsakymą – kaina ir universalumas. Išties, tai brangiausias planšetas visame sąraše. Be to, „Skytech.lt“ pabrėžia ir pirmoje vietoje esančios planšetų šeimos „Lenovo IdeaTab Yoga Tablet 2 10.1“ atstovų universalumą – be jokių papildomų įdėklų ar aksesuarų juos iš karto galima naudoti tiek kaip planšetinius kompiuterius, tiek kaip nešiojamus kompiuterius. Tad „Lenovo“ atveju tai greičiau „2 in 1“ sprendimas nei paprasta planšetė. O „Apple“, kaip žinia, nemėgsta tokių hibridinių sprendimą – kol kas kompanija laikosi politikos, jog kiekvienas daiktas turi atlikti tik savo funkcijas ir jų nedera maišyti tarpusavyje.

Bet ar tokia strategija nepakenks „iPad“ pardavimams? „Kompiuteriai.lt“ įsitikinę, kad ilguoju periodu tikrai nepakenks – pasak jų, „Apple“ taiko visai kitokią ir kur kas sudėtingesnę strategiją, kuri orientuota ne tiek į atskirus produktus, o į visą savo ekosistemą, su kuria konkuruoti šiai dienai iš esmės niekas neturi galimybių. Tai leidžia „Apple“ kompanijai išlaikyti labai aukštus pardavimus atsižvelgiant į solidžią planšetinių kompiuterių kainą. Ir aišku, daug ką lemia sunkiai pajudinama „Apple“ reputacija.

Tuo tarpu „Lenovo“ sugebėjo sužaisti universalumo korta, todėl jai ir pavyko aplenkti tiek „Samsung“, tiek ir „Apple“ - tikruosius planšetinių kompiuterių rinkos senbuvius. Bet ar ilgam? Tai klausimas, į kurį aiškaus atsakymo kol kas nėra ir tai priklausys nuo tolesnių pačios „Lenovo“ kompanijos žingsnių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(7)
(27)

Komentarai (0)