Įspūdingo dizaino AMD kompiuteris Quantum naudos Intel Core i7 procesorių  (0)

Kompanija AMD neseniai parodė gana įdomų sprendimą – dviejų sekcijų mini kompiuterį Quantum. Jo apatinėje dalyje yra visa elektronika, tuo tarpu viršuje – kompiuterio išskiriamos šilumos išsklaidymo sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę paaiškėjo daugiau įdomių detalių apie Project Quantum. Kompanija AMD tikisi, kad jos partneriai greitu metu pradės prekiauti etaloninėmis Quantum sistemomis arba jų modifikacijomis. Kainos ir specifikacijos paaiškės kiek vėliau. Įdomiausia yra tai, kad AMD Quantum kompiuteriuose procesoriaus posistemę sudaro šiuo metu galingiausias Intel sprendimas – Haswell architektūros Core i7-4790K. Visai tikėtina, kad iki Quantum prekybos pradžios kompiuteris gaus Intel Skylake architektūros procesorių. Maksimali AMD Quantum sistemų konfigūracija numato vaizdo plokštę su dviem GPU Fiji ir 8 GB HBM1 atminties. Kūrėjų teigimu, tai leis bet kuriuose šiuolaikiniuose žaidimuose žaisti su 4K raiška bei pasiekti ne mažesnį nei 60 kadrų per sekundę dažnį. Natūralu, kad už tai teks sumokėti nemažą sumą pinigų.

Nusitaikiusi į mikro kompiuterių sekciją AMD stoja į konkurencija su ta pačia Intel, kuri siūlo labai platų NUC kompiuterių asortimentą. Tiesa, panašu, kad AMD gaminiai nuo Intel skirsis tiek paskirtimi, tiek ir kaina. O kaip seksis prekyboje - pamatysime jau netrukus. Jei įdomu, tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su Intel  NUC kompiuterių asortimentu ir lietuviškomis kainomis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: