Linux „tėvas“ apie Elono Musko ir Stepheno Hawkingo baimes: „Kokius narkotikus vartoja šitie žmonės?“  (27)

Operacinės sistemos Linux „tėvu“ vadinamas Linusas Torvaldsas kritiškai pasisakė apie Stepheno Hawkingo, Elono Musko ir kitų IT rinkos dalyvių baimes, susijusias su mašinų sukilimu, rašo puslapis Gizmodo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsakydamas į klausimą apie nenuspėjamą dirbtinio intelekto plėtrą, apie kurią aktyviai kalba Billas Gatesas, Elonas Muskas ir netgi Stephenas Hawkingas, Linusas Torvaldsas pareiškė: „Tai yra iš mokslinės fantastikos srities. Ir, reikia pripažinti, ne pačios geriausios kokybės fantastikos. Kokius narkotikus vartoja šitie žmonės?“

Linux „tėvas“ nemato galimybės, jog bus sukurtas dirbtinis intelektas, galintis žmones paversti vergais. Vietoj diskusijų šia tema L. Torvaldsas pasiūlė atkreipti dėmesį į bet kurį egzistuojantį dirbtinį intelektą ir įvertinti jo veiksmus.

Kaip taisyklė, tai bus labai ribotas ir negalintis savarankiškai vystytis programinis produktas, padedantis versti iš vienos kalbos į kitą arba planuoti savaitės užduotis.

L.Torvaldso manymu, daugiausia, ką gali panašios sistemos, jau prieinama Google Now ir Siri – balso, tekstų, paveiksliukų atpažinimas, gautų duomenų, skirtų paprastiems žmonių nurodymams, apdorojimas.

Jis vis dar negali įsivaizduoti situacijos, kai indų plovimo mašina priverstų jos savininką – žmogų – su ja diskutuoti Sartro darbus.

Anksčiau apie dirbtinio intelekto plėtros pavojus yra pasisakę vienas iš Apple įkūrėjų Steve‘as Wozniakas, Microsoft vienas iš įkūrėjų Billas Gatesas ir fizikas – teoretikas Stephenas Hawkingas. Savo ruožtu, Tesla Motors ir SpaceX įkūrėjas Elonas Muskas yra pareiškęs norą investuoti 10 mln. JAV dolerių į tai, kad būtų sukurtas saugus dirbtinis intelektas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(31)
(15)
(16)

Komentarai (27)