Milžiniški sprogimai Kinijoje matėsi net iš kosmoso (Video)  (3)

Iš pradžių – beprotiškai galingas sprogimas ir milžiniškas ugnies spjūvis į dangų, po kelių akimirkų – viską griaunanti ir keliolika kilometrų nusiritusi sprogimo banga, dūžtantys pastatų langai, o netrukus – į gatves bėgantys išsigandę žmonės. Visa tai vėlyvą trečiadienio vakarą įvyko ketvirtajame pagal dydį Kinijos mieste Tiandzine.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Uostamiesčio pramonės zonoje driokstelėjusių kelių galingų sprogimų aukų padaugėjo iki 44, ketvirtadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Tarp žuvusiųjų buvo 12 ugniagesių, nurodė „Xinhua“, cituodama gelbėtojų informaciją.

Dar bent 520 žmonių buvo hospitalizuoti, o 66 iš jų būklė buvo kritinė.

Anot vietos spaudos, pirmojo sprogimo galia prilygo 3 tonoms trotilo, antrojo – net 21 tonai.

Nelaimė įvyko 23 val. 30 min. vietos laiku. (18 val. 30 min. Lietuvos laiku). Kinijos žiniasklaida skelbia, kad net keli sprogimai įvyko konteinerių, kuriuose buvo sutalpintos sprogstamosios medžiagos, terminale Binhai rajone, kuriame yra miesto uostas.

Kinijos žemės drebėjimų tyrimų centras patvirtino, kad buvo užfiksuoti du sprogimai, vienas po kito nugriaudėję per 30 sekundžių. Vienas jų prilygo 2,3 balo žemės drebėjimui pagal Richterio skalę, antrasis – 2,9 balo.

Pranešama, kad sprogimai matėsi net iš kosmoso.

„Po sprogimo stipriai sudrebėjo žemė, o nuvilnijusi sprogimo banga supurtė pastatus ir stovinčius automobilius. Dužo pastatų langai, o žmonės pradėjo bėgti į gatves“, – pasakojo viena įvykio liudininkių.

Į gatves išbėgo išsigandę žmonės, pamanę, kad prasidėjo žemės drebėjimas. Sprogimo banga buvo tokia stipri, kad parbloškė už kilometro buvusius žmones. Namų langai dužo ir už 10 km nuo sprogimo vietos, dalyje miesto dingo elektra.

Vienas naujienų agentūros AFP reporteris, esantis už 3 km nuo epicentro, matė išdaužytus langus po to, kai sprogmenų siunta detonavo pramonės zonoje, apipildama miestą nuolaužomis.

„Ugnies kamuolys buvo milžiniškas, galbūt 100 metrų aukščio“, – sakė 27 metų Huang Shitingas, gyvenanti netoli uosto teritorijos, kur įvyko sprogimas.

„Išgirdau pirmą sprogimą, ir visi išėjo į lauką. Tuomet įvyko virtinė kitų sprogimų – langai išdužo, o daug viduje buvusių žmonių buvo sužeisti ir išbėgo į lauką kraujuodami“, – jis pasakojo AFP.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas paragino „dėti visas pastangas išgelbėti nukentėjusiems ir užgesinti gaisrą“.

Anot kai kurių pranešimų, liudininkai tvirtino užuodžiantys dujų kvapą.

Pranešama, kad gesindami liepsnas be žinios dingo keletas ugniagesių. Į nelaimės vietą atvyko daugiau nei 100 ugniagesių automobilių.

Tiandzinas yra ketvirtas pagal dydį Kinijos miestas ir svarbiausias po Pekino šalies pramonės centras, didelis uostas. Mieste ir jo apylinkėse gyvena 15 milijonų žmonių. Nuo sostinės Pekino miestą skiria 120 kilometrų. Vieną iš moderniausių šalies miestų su sostine jungia greitojo geležinkelio linija.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(1)
(25)

Komentarai (3)