Nauja košmariška oro linijų idėja: prieš skrydį bus sveriami keleiviai  (13)

Viena skrydžių bendrovė paskelbė, kad prieš skrydį pradės sverti visus keleivius – tai esą bus daroma saugumo sumetimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienas, norintis įžengti į Uzbekistano oro linijų lėktuvą, turės pasinaudoti specialia svėrimo mašina.

Savo interneto svetainėje „Uzbekistan Airways“ informavo, kad siekiama nustatyti vidutinį keleivio su rankiniu bagažu svorį. Žadama, kad bus užtikrintas visiškas konfidencialumas.

„Būsime dėkingi už bendradarbiavimą ir dėkojame iš anksto už jūsų pagalbą siekiant mūsų visų bendro tikslo – saugių skrydžių“, – rašoma pranešime.

Jame taip pat pažymima, kad tokių priemonių imamasi pagal Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) taisykles. Tačiau IATA atstovas CNN sakė, kad tokių nurodymų nėra.

Nėra aišku, kas laukia, jeigu keleivis pasirodys „per sunkus“, tačiau toks pranešimas paskatino spekuliacijas žiniasklaidoje, kad dėl to kai kurie žmonės gali būti neįleisti į orlaivį.

Svoris – svarbus faktorius mažesniuose lėktuvuose, tačiau ne tokiu mastu, kad reikėtų sverti kiekvieną keleivį, rašo „The Independent“.

Nedidelį lėktuvą turinčios „Samoa Air“ 2012 m. tapo pirmosiomis avialinijomis, kurios kainas nustato pagal keleivių svorį. Tuomet oro linijų vadovas pareiškė, kad lėktuvas gali skraidinti tik tam tikrą svorį ir už tą svorį reikia mokėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(30)
(0)
(30)

Komentarai (13)