Lietuvos policijos kibernetiniai nusikaltimai negąsdina: „PayPal“ sukčiai sugauti praėjus vos kelioms dienoms nuo pareiškimo gavimo  (2)

Antradienį Ukmergėje sulaikyti keturi asmenys, kurie, kaip įtariama, vykdė neteisėtą veiklą elektroninėje erdvėje – naudojosi svetimomis e. mokėjimo sistemomis ir pirko prekes už kitų žmonių pinigus. Jų namuose buvo atliktos kratos, paimti daiktai, kurie buvo įgyti vykdant nusikalstamą veiką. Kaip teigia pareigūnai, opracija atlikta taip greitai, jog įtariamieji net nespėjo pasinaudoti visomis neteisėtu būdu įgytomis prekėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas savaitgalį, gavus nukentėjusiojo pareiškimą, kuriame buvo teigiama, kad nenustatyti asmenys neteisėtai įgijo prisijungimo duomenis prie asmeninės „PayPal“ mokėjimų sistemoje esančios prieigos, neteisėtai prisijungė prie paskyros ir įvykdė vienuolika neteisėtų finansinių operacijų, įsigyjant įvairių prekių internetinėse parduotuvėse.

Kaip pranešė Lietuvos kriminalinės policijos biuras, kriminalistai netruko išsiaiškinti, kad atlikus neteisėtas finansines operacijas, užsakytos prekės internetinėse parduotuvėse turėjo būti išsiųstos į Ukmergę.

Taip pat kriminalistai nustatė šio nusikaltimo organizatorius ir jų veikimo principą: du 23-ejų metų Ukmergės gyventojai, nusikaltimo organizatoriai, neteisėtai prisijungdavo prie mokėjimų sistemos „PayPal“ klientų paskyrų, pirkdavo prekes, kurias siuntė savo bendrininkui 25 metų Ukmergės gyventojui.

Bendrininkas ir 24 metų jo bičiulis atsiųstus daiktus vėliau už atlygį perduodavo nusikaltimo organizatoriams.

Antradienį Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė keturis Ukmergės gyventojus. Jų gyvenamosiose vietose buvo atliktos kratos, paimti daiktai, kurie buvo įgyti vykdant minėtą nusikalstamą veiką.

Minėtiems asmenims neteisėtu būdu įgytų visų prekių realizuoti nepavyko. Visiems keturiems vyrams buvo įteikti pranešimai apie įtarimus, jie buvo apklausti ir jiems buvo pritaikyta kardomoji priemonė – neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Šiuo metu nustatyta, kad yra ir daugiau Lietuvoje nukentėjusiųjų, kurie patyrė nuostolius minėtiems įtariamiesiems pasinaudojus jų „PayPal“ paskyra.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras teigia, kad kompiuteriai vis dažniau tampa ne tik teisėtos veiklos, bet ir nusikaltimų, vykdomų vien elektroninėje erdvėje, įrankiais.

„Technologijų vystymasis sąlygoja įvairių nusikalstamo elgesio formų atsiradimą bei plitimą. Todėl gyventojų budrumas yra labai svarbus veiksnys ne tik greičiau ir efektyviau išsiaiškinant nusikalstamas veikas, bet ir jas užkardant,“ - rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (2)