Naujasis „Sony Xperia Z3+“: „Mūsų geriausias „Android“ išmanusis telefonas tapo dar geresnis“ (Apžvalga, Video)  (1)

„Mūsų geriausias „Android“ išmanusis telefonas tapo dar geresnis“ – taip „Sony“ kompanija apibūdina „Xperia Z3+“ įrenginį. Įdomu tai, kad Japonijoje šis telefonas išėjo „Z4“ pavadinimu, o Europoje pavadintas kukliau –„Z3+“. Ką gi pridėjo kūrėjai? Visų pirma, naują aparatinę platformą, atnaujintą kamerą, padidintą vidinės atminties talpą ir naujausią „Android“ versiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dizainas

„Xperia Z“ serijos dizainas jau seniai tapo atpažįstamas ir žymesnių konstrukcinių pakeitimų „Z3+“ modelyje nėra: dizainas, valdymo mygtukų ir jungčių išdėstymas šiame išmaniajeme yra tokie pat, kaip ir kituose serijos telefonuose. Be baltos ir juodos spalvos modelių „Sony“ išleido ir mėlynai žalią bei vario spalvos variantus. Šoniniai rėmeliai yra blizgaus metalo, šiek tiek išeinantys už korpuso kraštines, kas vizualiai kiek padidina įrenginį. Telefono storis yra 6,9 mm, o tai yra mažiau nei turi „Xperia Z3“ (7,3 mm). Tradiciškai ir šis „Xperia Z3+“ įrenginys visiškai atsparus vandeniui.

Ergonomika

Lytėjimo požiūriu, „Xperia Z3+“ – labai malonus įrenginys. Neatsižvelgiant į stiklinį galinį dangtelį, jis neišslysta iš rankų: prie to prisideda aštrūs korpuso kraštai. Kokybiška oleofobinė danga pašalina nešvarumų ant telefono atsiradimo problemą: taip, įrenginį reikia valyti, tačiau ne kas penkias minutes ir net ne kiekvieną dieną. Korpuso dalių pagaminimo kokybės tradicija suteikia vientisumo jausmą.

Ekranas

„Z3+“ TFT IPS technologijos 5,2 colių ekranas pasižymi Full HD skiriamąja geba ir 424 ppi pikselių tankiu. Atvaizduojamų ekrano spalvų atspalvių kiekis išplėstas „Triluminos“ technologijos pritaikymo dėka. Spalvų perteikimas nusipelno atskiro pagyrimo, mat spalvos ryškios, kontrastingos, sodrios, o žiūrėti į ekraną – tikras malonumas. Atkreiptinas dėmesys ir į puikius žiūrėjimo kampus: pakreipus ekraną, spalvos praktiškai išlieka nepakitusios, jos šiek tiek patamsėja 60-75 laipsnių vertikalioje padėtyje. 

Neatsižvelgiant į tai, jog pasak „Sony“, šio telefono ekrano ryškumas palyginus su „Xperia Z3“ yra  20% didesnis, kitų gamintojų flagmanų fone „Xperia Z3+“ ekranas vis dėlto atrodo kiek blankiau. Tačiau, to ryškumo tikrai pakanka ramiam darbui saulėtą dieną.

Sąsaja

„Z3+“ telefonas veikia naujausios „Android 5.0.2“ operacinės sistemos pagrindu. Standartiška „Sony“ sąsaja – „Lollipop“ papildyta firminių skaitmeninių programėlių gausa.  

Našumas

Išmanusis telefonas „Xperia Z3+“ turi „Qualcomm Snapdragon 810“ procesorių, kuris negali pasigirti geriausiomis rekomendacijomis. Kitų įrenginių, paremtu šia platforma, naudotojai patyrė, jog korpusas naudojantis pažangesnėmis programėlėmis stipriai įkaista. Mūsų apžvelgiamas „Z3+“ ne išimtis: procesorius kartais spontaniškai perkaista, todėl stringa kameros veikimas. Išmanusis telefonas turi „Adreno 430“ vaizdo plokštę, taip pat – 3 GB operatyviosios atminties. Lyginant su „Z3“ įrenginiu išaugo vidinės atminties talpa, kuri šiame telefone siekia 32 GB. Jeigu pamirštume apie įkaitimą, „Xperia Z3+“ veikimą galima būtų laikyti idealiu. Kalbant apie veikimo greitį, išmanusis telefonas išties spartus. Puikus našumas leidžia vienu metu paleisti kelias skaitmenines programėles ir žiūrėti Full HD vaizdo įrašų transliacijas.

Pasak gamintojo, „Xperia Z3+“ baterija veikia iki dviejų dienų.

Kamera

„Xperia Z3+“ kameros modulis žavi savo techninėmis charakteristikomis: 20,7 Mpx su „Exmor RS“ matrica ir plačiakampiu 25 mm „G Lens“ objektyvu. Kamera palaiko ISO iki 12800. „Xperia“ kameros programėlė siūlo daug įvairių programinių funkcijų, kurios leis užfiksuoti nuostabius kadrus.

Šio telefono kamera be abejonės, yra labai kokybiška. Vienintelis neigiamas dalykas kritęs į akis, susijęs su fokusavimu fiksuojant vaizdus iš artimo atstumo: norint užfiksuoti makro vaizdą, kameros fokusavimasis yra pakankamai ilgas ir ne visada tikslus.

Plačiakampė priekinė kamera tikrai nudžiugins asmenukių mėgėjus. „Z3+“ priekinė kamera yra 5 Mpx raiškos ir turi „Exmor RS“ matricą bei 25 mm plačiakampį objektyvą.  

Reikėtų atkreipti ypatingą dėmesį į tai, jog „Xperia Z3+“ telefonas pajėgus filmuoti 4K raiškos turinį.  

 

Apibendrinant, „Sony Xperia Z3+“ ne itin kuo skiriasi nuo ankstesnio flagmano modelio: tai techniškai šiuolaikiškesnis, su patobulinta kamera ir aparatine platforma gerai jau visiems pažįstamas „Z3“ telefonas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai (1)