Moterų spaudimas „Instagram“ davė vaisių: paaiškėjo, kodėl draudžiamos nuotraukos su moterų speneliais  (18)

Jei socialiniame tinkle „Instagram“ įkelsite nuotrauką, kurioje matyti moteriški speneliai, tikėtina, kad ji bus pašalinta. Tai jau yra nutikę šimtams tūkstančių moterų ir merginų, netgi tokioms žvaigždėms kaip Rihannai, Miley Cyrus ar Cara Delevingne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau kodėl socialinis tinklas blokuoja moterų spenelių nuotraukas, kartu leisdami vyrų speneliams būti kiekviename kadre? Begalė moterų pasipiktinusios šia nelygybe – pasaulyje jau beveik prieš metus buvo pradėtas protestas #freethenipple (liet. išlaisvinkite spenelį – red. past.).

Akcija labai išplito – moterys panoro būti pastebėtos, išklausytos ir suprastos. Tačiau netgi tokios drastiškos priemonės, kaip vyriškų spenelių „prifotošopinimas“ ant savo krūtų, nepadėjo – „Instagram“ ir toliau šalina kadrus, kuriuose matyti nuogi moterų speneliai.

Tačiau dabar, beveik po metų protestavimų, „Instagram“ pagaliau pateikė paaiškinimą. Įmonės direktorius Kevinas Systromas paaiškino, kodėl tinkle šalinami tokie kadrai. Paaiškėjo, kad kaltė visai ne „Instagram“, o... „Apple“.

„Instagram“ atstovai teigia esą visiškai tikintys kūrybine laisve, tačiau, deja, „Apple“ – ne tokių laisvų pažiūrų. Pagal jų taisykles tam, kad programėlė galėtų veikti jų produktuose, joje negali būti jokių nuogybių. Nebent tai – programėlė, prieinama tik suaugusiems, rašo Businessinsider.com. Būtent todėl „Instagram“ ir laikosi šios cenzūros. Juk nesinori prarasti visų „Apple“ įrenginius naudojančių vartotojų.

Taigi pagaliau paaiškėjo visa paslaptis. Pasirodo, metus laiko moterys piktinosi visai ne dėl to kaltininko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(41)
(17)
(24)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: