Geriausi 2015 metų hibridiniai kompiuteriai: pasaulinių reitingų apibendrinimas  (1)

Hibridiniai kompiuteriai, tai plančetinių ir nešiojamų kompiuterių mišinys, tarnaujantis šiuolaikiško žmogaus poreikiams. Šie kompiuteriai turi liečiamą ekraną, bet taip pat jais patogu ir rinkti tekstą, nes galima naudotis klaviatūra. Nors tokio tipo kompiuterių pasiūla dar nėra didelė, bet išsirinkti gana sunku, skiriasi firmos, funkcijos, parametrai ir žinoma kainos. Apžvelkime geriausius hibridinių kompiuterių modelius, kuriuos galima įsigyti Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geriausi hibridiniai kompiuteriai atrinkti apibendrinus užsienio portalų žurnalistų rengiamus TOP reitingus. Šiuose reitinguose žurnalistai surikiavo, jų manymu geriausius 2015 metų pabaigos hibridinius kompiuterius pagal įvairius parametrus. Apibendrinančio reitingo sudarymui panaudojome 6 skirtingus reitingus:

Dalis modelių buvo paminėti tik kai kuriuose reitinguose, o kai kurie - bent keliuose. Vieni užėmė pirmasąsias pozicijas, kiti paskutines. Visa tai buvo įvertinta sudarant galutinį reitingą. 

Aukštesnes galutinio reitingo vietas užėmė tie modeliai, kurie pakliuvo ne į vieną, o į kelis skirtingus užsienio žurnalistų sudarytus TOP sąrašus. Atsižvelgus į tai, kokią vietą kiekviename TOPe užėmė konkretus modelis, jiems buvo skirti atitinkami balai. 

Maksimalus balų skaičius, kurį galėjo gauti geriausias modelis per visus TOPus siekė 560 balus, o minimalus - 1 balas. Suskaičiavus visų TOPuose įtrauktų modelių balus, sudarytas jų naujas sąrašas. Po to šis sąrašas sugrupuotas pagal lietuviškas kainas, o kiekvienoje grupėje hibridiniai kompiuteriai surikiuoti pagal surinktą bendrą balų skaičių. 

Žemiau surastite taip sugrupuotus ir išrikiuotus hibridinių kompiuterių modelius, o šalia jų taip pat pateiktos ir pagrindinės apibendrinantos užsienio žurnalistų išvados po kiekvieno modelio apžvalgos.

Iki 600€: pigiausių modelių TOP 3

1. Lenovo Yoga 2 Pro [113 balų]

Kaina Lietuvoje apie 400 – 500 €: 1a.ltskytech.ltvarle.lt

Lenovo Yoga 2 Pro išsiskiria unikaliu, dailiu dizainu, puikiais ekrano parametrais. Tačiau vienas iš modelio minusų - klaviatūra apsunkina darbą su plančete.  Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori nebrangaus ir įvairialypio modelio.

2. Acer Aspire Switch 10 [10 balų]

Kaina Lietuvove apie 350 – 450 €: fortakas.lt, 1a.ltvarle.ltskytech.lt,

Nors tai labai pigus modelis, bet turi visas pagrindines hibridinių kompiuterių savybes. Puikus ekranas turi IPS technologiją - tai padeda atkurti ryškų, gražų vaizdą, matomą iš bet kurio kampo. Taip pat šio kompiuterio klaviatūra nuimama, kas leidžia su juo patogiai pereiti prie planšeto režimo.

3. Asus Transformer Book T200 [2 balai]

Kaina Lietuvove apie  400 €: www.fortakas.lt

Asus T200 - puiki kombinacija tarp nešiojamo kompiuterio su Windows programine įranga ir planšeto. Ypač lengvas, puikiai tinkamas kasdieniam naudojimui, jo baterijos laikymo trukmė labai ilga. Tačiau šio kompiuterio ekrano rezoliucija yra gana prastos kokybės.

Nuo 600€ iki 1000€: vidutinio brangumo hibridiniai kompiuteriai

1. Lenovo Yoga 3 14 [113 balų]

Kaina Lietuvoje apie 800 €: skytech.lt, 1a.lt

Tai lankstus ir šiuolaikiškas kompiuteris. Baterijos darbo laikas siekia 8 valandas, nors analogiškų parametrų Dell ir HP kompiuterių baterijų darbo trukmė kiek ilgesnė. Tai kiek brangesnis, bet labai patogus ir patobulintas Lenovo Yoga modelis. Vienas iš modelio minusų – silpnokas ekrano ryškumas, todėl dirbant dienos šviesoje, gali būti nepatogu skaityti iš ekrano.

2. Dell Inspiron 13 7000 [111 balų]

Kaina Lietuvoje apie  600 – 1000 €: skytech.lt, fortakas.lt

Šis kompiuteris išsiskiria tvirta konstrukcija ir patraukliu dizainu. Jis greitas ir patogus, ypač tinkamas studentams, norintiems lengvo, pagrindines funkcijas atliekančio kompiuterio. Šio kompiuterio trūkumai – trumpesnis baterijos darbo laikas ir kiek didesnis svoris.

3. Asus Transformer Book T300 Chi [8 balai]

Kaina Lietuvoje apie  900 €: www.varle.lt, www.skytech.lt

Šis kompiuteris turi Core M procesorių, yra išvaizdus, turi patogią klaviatūrą, bei geresnę nei HD rezoliuciją. Visgi efektyvumas ir baterijos darbo laikas neprilygsta kitiems modeliams.

4. Lenovo's Yoga 2 13 [8 balai]

Kaina Lietuvoje apie  700 €: 1a.lt

Šis kompiuteris atlieka viską ko galima tikėtis iš hibridinio kompiuterio. Jis lengvas ir turi gerai apšviečiamą ekraną, dailios išvaizdos ir su patogia klaviatūra, palyginti su kitais panašiais modeliais nebrangus. Modelio minusai – trumpesnė baterijos darbo trukmė, nei kai kurių konkurentų ir silpnas garso atkūrimas.

 

Virš 1000€: brangių hibridinių kompiuterių TOP 3

 

1. HP Spectre x360 [224 balai]

Kaina Lietuvoje apie 2150€: www.skytech.lt

Tai ypatingai plonas, su šviesiu, ryškiu ekranu, patogiu naudojimu ir ilgu baterijos darbo laiku hibridinis kompiuteris. Tai vienas labiausiai rekomenduojamų hibridinių kompiuterių. Puikiai atrodantis ir galingas kompiuteris visgi turi savo minusų - vienas jų, kad jį kiek per sunku naudoti kaip planšetinį kompiuterį.

2. Lenovo ThinkPad Yoga 12 [117 balų]

Kaina Lietuvoje apie 1300 – 1800 €: www.varle.lt, www.skytech.lt, www.fortakas.lt, 1a.lt

Idealus hibridas tiems, kurie vienodai daug ir dirba, ir žaidžia. Tai nebus geriausias variantas žaisti, ar geriausias variantas dirbti, bet abiems šioms veikloms suderinti jis itin tinka. Deja, nešiojimui jis nėra labai patogus dėl didoko svorio.

3. Dell XPS 13 [10 balų]

Kaina Lietuvoje apie 1300 – 2000 €: www.varle.lt

Šis 13‘‘ įstrižainės kompiuteris sutalpintas į itin mažą korpusą, taip pat jis ypač plonas ir patogus. Jo svoris tesiekia 1,18 kg, tad jis be abejonės itin mėgstamas žmonių, kuriems svarbus komfortas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Ieva Kilienė
(9)
(4)
(5)

Komentarai (1)