Artinasi skandalas: leista skaityti asmenines socialinių tinklų žinutes  (4)

Gali būti, kad nuo šiol kompanijos turės teisę sekti savo darbuotojų privatų gyvenimą internete, socialiniuose tinkluose ir netgi skaityti asmenines juose siunčiamas žinutes, teigia „Independent.co.uk“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokias prielaidas galima kelti po Europos žmogaus teisių teisme priimto sprendimo.

Rumunijos inžinierius liko nieko nepešęs, nors skundėsi buvęs atleistas dėl to, kad darbdavys patikrino jo „Yahoo“ pranešimų siuntimo programėle siųstas asmenines žinutes. Atleidimo raštą darbdavys darbuotojui pateikė pamatęs, kad šis bendravo ne tik su savo bendradarbiais ar klientais, bet ir su sužadėtine ir broliu.

Teismo nuomone, darbdavys turėjo teisę sužinoti, ką jo darbuotojas veikė darbo valandomis. Tuo metu darbuotojas pažeidė kompanijos taisykles, darbo metu susirašinėdamas asmeniniais tikslais, praneša BBC.

Kadangi darbdavys manė tikrinantis darbinį profilį, teisėjų teigimu, jis klaidos nepadarė. Darbuotojo skundas buvo atmestas, argumentuojant, kad darbdavys turi teisę patikrinti, ar pavaldiniai atlieka jiems paskirtas užduotis darbo valandomis.

Tiesa, sprendime priduriama, kad nereguliuojamas šnipinėjimas nėra priimtinas, todėl savo darbuotojus stebėti norinčios įmonės turi priimti aiškias taisykles, kuriose būtų nurodyta, kokią informaciją darbdavys gali rinkti ir kokiais būdais.

Tai susiję su socialiniais tinklais ar jų siūlomomis susirašinėjimo programėlėmis, tokiomis kaip „Yahoo Messenger“, „Facebook Messenger“, „Whatsapp“ ir kitomis.

Strasbūro teisėjai tokį sprendimą priėmė antradienį. Jis galioja visose šalyse, kurios yra ratifikavusios Europos Žmogaus teisių konvenciją, įskaitant Lietuvą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(1)
(19)

Komentarai (4)