Dresdeno sankryžoje šviesoforas raudoną signalą rodo jau 28 metus  (1)

Per pastaruosius 28 metus Dresdene daug kas pasikeitė – griuvo sienos, supuvo komunizmas, sužydėjo demokratija. Tačiau vienoje miesto sankryžoje raudonas šviesoforo signalas dega dar nuo 1987 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietinio Rytų Vokietijos miesto rajono gatve riedantys vairuotojai, norėdami pasukti į dešinę, gali tai padaryti, nes prie šio šviesoforo įtaisyta žalia rodyklė.

Tačiau vairuotojai, norintys važiuoti tiesiai, žalios šviesos nesulauks.

Kad šiame šviesofore tiek laiko dega vien raudona spalva, – ne gedimas, o miesto valdžios sprendimas.

Vieno šviesoforo išlaikymas kasmet miestui atsieina apie 5,5 tūkst. eurų. Nors tai atrodo kaip pinigų švaistymas, Dresdeno pareigūnai pateikė labai vokišką ir labai painų paaiškinimą, kodėl šviesoforas yra reikalingas.

„Taisyklės, išdėstytos Transporto reglamento 37 skyriaus antrajame paragrafe, reikalauja laikytis detalaus šviesoforų veikimo plano.

Kol viena kryptimi dega žalia šviesa, leidžianti automobiliams važiuoti, kiti šviesoforai turi rodyti raudoną šviesą. Bet tai netrukdo norintiems sukti į dešinę.

Kadangi visi šviesoforai sankryžoje turi būti sujungti į vieną tinklą, šios sistemos panaikinimas prieštarautų taisyklėms“, – tikino miesto savivaldybės atstovas.

Tačiau dar labiau už šį atsakymą miestiečius suglumino žinia, kad Dresdenas kasmet moka ne tik už raudonų, bet ir žalių bei geltonų lempučių keitimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(19)
(2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: