Ekranų ekspertas: norint kokybės, imkit „Samsung“ - „Apple“ atsilieka beviltiškai  (8)

Ekranų technologijų srityje „Samsung“ visa galva lenkia „Apple“ ir su kiekvienu „Samsung“ modeliu atotrūkis vis didėja, teigia ekranų ekspertas iš „DisplayMate Technologies“ Raymondas Soneiras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo įmonė jau senokai seka įmonių įrenginių ekranų naujoves, o šią savaitę pristatyti „Samsung“ telefonai dar labiau sustiprino ankstesnes išvadas, skelbia forbes.com.

Anot T.Soneiro, OLED tipo ekranai (tarp jų ir AMOLED), geresni nei „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ telefonuose naudojami LCD dėl daugelio priežasčių. Pirmiausia, jie yra plonesni, kur kas lengvesni, greičiau reaguoja į prisilietimus, geriau perteikia vaizdą iš skirtingų kampų, pasižymi geresniu spalviniu kontrastu ir gali pasiekti kur kas didesnę maksimalią raišką, nei LCD.

Be to, OLED tipo ekranai gali būti pagaminti iš lanksčių sluoksnių, todėl ekranai gali būti ir lenktos formos (kaip ir „Galaxy Edge“).

„Ateityje įrenginiai su OLED ekranais bus sulankstomi ir sulenkiami“, – rašoma „DisplayMate Technologies“ tyrimo išvadose. Anot įmonės, vienas iš nedaugelio LCD tipo ekranų privalumų yra tas, kad jie eikvoja mažiau energijos ir kad ateityje taps kiek raiškesni.

„Apple“ neišvengiamai reikės pereiti prie OLED, tačiau labai tikėtina, kad OLED ekranų „iPhone 7“ dar neišvysime.

„Didžiausia problema ta, kad „Apple“ reikia ekranų labai dideliais kiekiais, – teigia T.Soneiras. –  Net jei „Apple“ nuspręstų nekeisti ekranų visiems įrenginiams iškart ir pasirinktų tik vieną aukštesnės klasės modelį, įmonei reikėtų 50 mln. ekranų – pernai „Apple“ pardavė 160 mln. „iPhone“.

OLED ekranų gamybos rinkoje vienareikšmiškai dominuoja „Samsung“ – maždaug 95 proc. visų lanksčių ekranų, tad „Apple“ neužtektų pajėgumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(16)
(3)

Komentarai (8)