Darbdaviams nepatiks naujoji „iOS 9.3“ funkcija: daugiau jokių slaptų „iPhone“ stebėjimų  ()

Didelė dalis įmonių duoda darbuotojams išmaniuosius telefonus, kad šie galėtų patikrinti darbinį paštą ir susisiekti. Tačiau šios privilegijos turi kainą: bendrovė gali stebėti arba suvaržyti galimybes naudotis įrenginiu, skelbia cnbcnews.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad po „iOS 9.3“ atnaujinimo darbuotojai galės sužinoti, ar darbdaviai stebi jų telefonus. Pasak „iOS“ turinio kūrėjų ir industrijos darbuotojų, „iOS 9.3“ vartotojai matys pranešimą, jei jų įrenginys bus prižiūrimas.

„Jokia paslaptis, kad dauguma įmonių administruojamų „iPhone“ kažkokiu būdu yra užrakinami. Dabartinėse „iOS“ versijose nenurodoma, kad vyksta tokio tipo kontrolė. Su „iOS 9.3 „Apple“ vartotojams suteiks visišką skaidrumą ir leidžia žinoti, ar įrenginį stebi darbdavys“, – rašo „9to5Mac“.

Apie šią funkciją socialiniame tinkle „Reddit“ pranešė „iOS 9.3“ bandomąją versiją testuojantis vartotojas. Jo teigimu, apie tai, kad telefonas stebimas, vartotojas informuojamas užrakintame telefono ekrane ir nustatymų skiltyje „Apie“ (About).

Užrašas bus rodomas „iOS“ įrenginiuose, kurie valdomi per „Mobile Device Management“ (MDM) funkciją. MDM taip at leidžia įmonėms gauti prieigą ir prie kai kurių aplikacijų.

Kol kas neaišku, kada vartotojus pasieks „iOS 9.3“ atnaujinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: