Kodėl nepavagiamieji JAV prekybos centro prekių vežimėliai kainuoja 100 dolerių? (Video)  ()

Iš dalies todėl, kad jų "resursas" – 35 tūkst. apsipirkimų. Kad išlaikytų tiek ekskursijų po prekybos centro salę ir išvažiavimų į automobilių stovėjimo aikštelę, reikia patikimų medžiagų ir konstrukcijų. Tačiau ne mažiau svarbu, kad vežimėlio niekas nenugvelbtų. Todėl vagims nuvaryti tokio vežimėlio iš prekybos centro teritorijos nepavyks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nežinia, ar tokius atsparumo standartus galima taikyti Lietuvoje naudojamiems prekių vežimėliams, tačiau bent jau JAV tokie vežimėliai yra brangi prekė.

Tai – kur kas daugiau nei krepšys ant ratukų. Daugiau kaip 100 išlengvintų detalių, sukonstruotų taip, kad galėtų atlaikyti 160 kg prekių krovinį. Jei vežimėlio korpusui reikia apie 70 metrų vielos, atsparumo sumetimais padengtos teflonu.

Korpuso kampus saugo specialūs buferiai, pajėgūs atlaikyti 56 km/val. smūgius. Antistatinis ratukų paviršius gaminamas iš medžiagos, kuri naudojama ir ratukinių pačiūžų gamyboje – kad sugertų kelio nelygumų smūgius.

Prekių vežimėlis suprojektuotas taip, kad ištarnautų 35 tūkst. apsipirkimų arba apie 10 metų. Todėl ir kainuoja toks "malonumas" apie 100 dolerių. Nenuostabu, kad prekybos centrai akylai saugo prekių vežimėlius ir nepastebėtam nuvaryto jo iš prekybos centro teritorijos JAV nepavyks – teritoriją juosia jutiklių perimetras, ir jei vežimėlis kerta tokį perimetrą, ratukų viduje įsijungia blokavimo sistema ir vežimėlis staiga sustoja. Užblokuojami vežimėlio ratukai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(59)
(8)
(51)

Komentarai ()