„Tesla“ savininkas: mano automobilis pats sukėlė avariją  (14)

SUV klasės „Tesla Model X“ elektromobilio savininkas pranešė apie avariją, įvykusią dėl savaiminio staigaus greičio padidėjimo, rašo svetainė „Tesla Updates“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečio teigimu, jis kartu su žmona artinosi prie vietos, kurioje ketino pastatyti autopiloto funkciją turintį automobilį, apie 8 kilometrų per valandą greičiu, kai mašina netikėtai pati padidino greitį, užvažiavo ant gėlyno ir įsirėžė į pastatą.

Per avariją aukų išvengta, nuo smūgio išsiskleidė saugumo oro pagalvės, dėl kurių ant automobilį vairavusios savininko žmonos rankų atsirado nudegimų. Automobilio savininkas kreipėsi į gamintoją su prašymu laikinai stabdyti „Model X“ tiekimą ir išsiaiškinti incidento priežastis.

Tačiau oficialus „Tesla“ atstovas informavo, kad avarijos metu automobilyje buvo nustatytas rankinio valdymo režimas, o autopilotas prieš įvykstant avarijai nebuvo įjungtas.

„Atlikę duomenų analizę galime patvirtinti, kad „Model X“ automobilyje buvo įjungtas rankinio valdymo režimas, o autopilotas ir kontrolės sistema tiek avarijos metu, tiek ir prieš ją įjungti nebuvo. Duomenys parodė, kad automobilis judėjo 10 kilometrų per valandą greičiu, bet po to buvo maksimaliai nuspaustas akseleratorius. Automobilis į vairuotojo komandą sureagavo ir ėmė judėti greičiau“, – teigė „Tesla“ atstovas.

Reaguodamas į gamintojo atstovų pranešimą, automobilio savininkas patikino, kad jo žmona yra patyrusi vairuotoja, ne kartą stačiusi automobilį šalia vietos, kurioje įvyko avarija, ir pridūrė, kad ji tikrai negalėjo supainioti akseleratoriaus ir stabdžio pedalų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(29)
(10)
(19)

Komentarai (14)