Lietuvos ugniagesių perspėjimas: „naudojimasis šio modelio telefonu baigiasi gaisru“  (5)

Gaisro Rumšiškėse, kurį sukėlė sprogęs mobiliojo ryšio telefonas, aplinkybes tiriantys ugniagesiai gelbėtojai siunčia nekokią žinią prieš keletą metų Lietuvoje pasirodžiusių išmaniųjų telefonų savininkams. Tai jau ne pirmas atvejis Lietuvoje, kai naudojimasis šio modelio telefonu baigiasi gaisru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis telefonas tai – „Samsung Galaxy S3“.

„Kolegos iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Gaisrinių tyrimų centro, su kuriais teko konsultuotis tiriant šį įvykį, teigė jau turėję keletą gaisrų, kuriuos sukėlė sprogusi šio modelio telefono baterija“, – sakė gaisro Rumšiškėse aplinkybes tiriantis Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Donatas Vinickas.

Ir ši statistika – akivaizdus gamintojo broko įrodymas.

Apie nelaimę Rumšiškėse Bendrajam pagalbos centrui (BPC) buvo pranešta pirmadienio vidurdienį. Tačiau įvykį tiriantys ugniagesiai gelbėtojai išsiaiškino, kad sprogimas įvyko apie dešimtą ryto. Ir telefono savininkas tik po kurio laiko nusprendė apie jį pranešti, nes sprogęs „Samsung“ telefonas buvo apdraustas.

Į BPC skambinęs 40-metis ugniagesiams gelbėtojams prisipažino, kaip ir daugelis turinčiųjų greitai išsikraunančius išmaniuosius telefonus, palikęs savąjį „Samsung“ krautis per naktį. Ryte šis priminė apie save garsu, panašiu į sprogimą.

Iš telefono išlėkusi išsipūtusi jo baterija nukrito ant lovos čiužinio. Šis nuo karščio pradėjo smilkti. Laimė, tuo metu savininkas nebuvo išėjęs iš namų – pavyzdžiui, pavedžioti šuns, todėl didesniam gaisrui spėta užbėgti už akių. Ir jis į ugniagesių gelbėtojų suvestines pateko tik kaip draudiminis įvykis.

Elektros įtampos svyravimai, ypač mūsų daugiabučiuose, yra tapę ir mobiliųjų telefonų įkroviklių užsidegimo priežastimi. Remiantis jų sukeltų gaisrų tyrimais, nelaimė prisišaukiama laikant šiuos įkroviklius nuolat įjungtus į elektros tinklą, kai telefonas prie jų prijungiamas tik šiam išsikrovus.

Ypač pavojingi tokie gaisrai naktį arba kur nors išėjus iš namų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kauno diena
Kauno diena
Autoriai: Greta Čižinauskaitė
(38)
(8)
(30)

Komentarai (5)