Pasaulyje pristatytas pirmasis visiškai autonominis traktorius - jau galvojama apie jo prekybą Lietuvoje (Video)  (8)

Žemės ūkio technikos kompanija „Case IH“ JAV progresyvių žemės ūkio naujovių parodoje „Farm Progress Show“ pristatė pirmąjį autonominį traktorių, rašo vz.lt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pristatytas koncepcinis traktorius neturi kabinos, tačiau kūrėjų teigimu, prie šio traktoriaus galėtų būti jungiami patys įvairiausi žemės ūkyje naudojami padargai, o ūkių darbuotojai galės nuotoliniu būdu stebėti ir kontroliuoti šio traktoriaus darbą - žiniomis dalijasi „Dotnuva Baltic“.

Skelbiama, kad kartu su technologijų bendrove „Autonomous Solutions Incorporated“ kurtas traktorius turi 419 arklio galių. Be to, mašinoje įdiegta interaktyvi sąsaja, suteikianti galimybę nuotoliniu būdu stebėti iš anksto užprogramuotas operacijas. Sklypo plotas apskaičiuojamas ir efektyviausi parametrai bei tinkamiausi keliai vietovėje parenkami automatiškai. Radaras ir vaizdo kameros leidžia transporto priemonei pajusti stacionarias arba judančias kliūtis savo kelyje. Ties kliūtimis traktorius sustoja, perspėja apie tai operatorių garso ir vaizdo priemonėmis bei laukia naujos komandos.

Transporto priemonė nedelsiant sustoja nutrūkus GPS ar vietiniam signalui, taip pat paspaudus „Stop“ mygtuką. Traktoriaus valdymo operatorius gali prižiūrėti ir reguliuoti važiavimo kelius kompiuteriu ar kitu skaitmeniniu įrenginiu. Naujojo traktoriaus technologija suteikia galimybę valdyti kelias tokias transporto priemones vienu metu. Sukurti technologiniai patobulinimai padėtų optimizuoti sėjos sąnaudas bei geriau prisitaikyti prie kintančių oro sąlygų.

Ši „Farm Progress Show“ parodoje pristatyta naujovė – „Case IH“ ir CNH Pramonės naujovių grupės kūrinys. CNH grupė bendradarbiavo su bekelės transporto priemonių autonominių technologijų lydere kompanija „Autonomous Solutions Incorporated“. Naujojo koncepcinio modelio technologija taip pat gali būti pritaikyta ir standartiniuose traktoriuose, turinčiuose kabinas.

„Dotnuva Baltic“ tikisi tokius traktorius atvežti ir į Lietuvą - nors tai dar nėra seirijinės gamybos produktas, tačiau pavieniai modeliai bus prieinami labiausiai inovacijomis besižavintiems ūkininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(34)
(1)
(33)

Komentarai (8)