Saugokit pirštus! „Tesla“ visureigio durys kuo puikiausiai traiško agurkus, bet neatlaiko ir morkos (Video)  (2)

Pristatydami įdiegtą patobulinimą „Tesla“ atstovai džiaugėsi, kad buvo pakoreguoti vidinėje durų pusėje įtaisyti jutikliai, leidžiantys nustatyti, ar nėra uždaryti duris trukdančių kliūčių. Į žurnalistų klausimą, kodėl buvo daryti šie pakeitimai, „Tesla“ atstovas el. laiške pranešė, kad programinė įranga buvo atnaujinta siekiant užtikrinti, kad duris pavyks uždaryt be jokių trikdžių, kuriuos sukelia klaidingas kliūties nustatymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deja, bet po tokių patobulinimų įspūdingos išvaizdos elektromobilio savininkai išsigando dėl tikėtinų rankų traumų, kurių galima patirti, jei pirštai atsidurtų tarp durų rėmo ir automobilio korpuso.

„YouTube“ pasipylė vaizdo įrašai, kaip durys perpus perpjauna agurkus, o viename iš jų neatlaikė ir morka.

Apie agurko bandymą galite pažiūrėti nuo 8:10 min.:

Apie morkos bandymą nuo 11:50 min:

Šių bandymų „Tesla“ oficialiai nekomentuoja, tačiau naujienoms skirtoje svetainėje „Teslarati“ paskelbė, kad nauja programinė įranga atsirado neatsitiktinai - reaguojant į ankstesnius skundus dėl nekontroliuojamo durų atsidarinėjimo ir užsidarinėjimo.

Deja, pakoregavus programinę įrangą nustojo veikti ant durų rėmo sumontuoti jutikliai, turintys nustatyti, ar durų angoje nėra jokių kliūčių jas uždaryti. Senesnėje versijoje, kai šie jutikliai nustatydavo kliūtį, pavyzdžiui, ranką ar plaštaką, durys sustodavo ir šiek tiek pakildavo. Dabar gi, kaip matyti iš „YouTube“ paskelbtų vaizdo įrašų, durys į tokius „menkniekius“ nebekreipia dėmesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(7)
(3)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: