Ko dar nerašėme apie „MWC 2017“: šveicariškas hibridinis laikrodis, akumuliatorių talpos rekordai ir kitos technologijų įdomybės (Video)  ()

Šveicarijos prekės ženklas „MyKronoz“ priminė apie save, parodoje „Mobile World Congress 2017“ pristatydamas naują hibridinių išmaniųjų laikrodžių modelį „ZeTime“. Naujas produktas apjungia klasikinį dizainą ir šiuolaikinių „protingų“ laikrodžių galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujiena gavo apskritos formos, 1,22 colių, spalvotą jutiklinį ekraną su 240×240 vaizdo taškų raiška, triašį pagreičio ir optinį širdies susitraukimų dažnio jutiklius, vandeniui atsparų korpusą, kuris „nebijo“ pasinerti į 30 metrų gylio vandenį.

Pagrindinis aksesuaro privalumas – mechanizmas su rodyklėmis, kurio dėka vartotojas visada gali sužinoti kiek yra laiko, net jei akumuliatorius visiškai išsikrovęs. Be to, gamintojas žada iki 30 dienų prietaiso autonomiją.

Išmaniojo laikrodžio „MyKronoz ZeTime“ įranga patalpinta į 44 mm skersmens nerūdijančio plieno korpusą. Naujiena siūlo ne tik keičiamus dirželius, sukurtus iš įvairių medžiagų, bet ir kelių spalvų ciferblato versijas. „ZeTime“ gali stebėti širdies susitraukimų dažnį, žingsnių ir sudegintų kalorijų kiekį, taip pat miego kokybę. „Protingas“ laikrodis savo savininkui primins, kad jis užsisėdėjo vietoje, ir pasiūlys šiek tiek pasimankštinti.

Hibridinį laikrodį galima valdyti lietimui jautriu ekranu ir fiziniais mygtukais. Be to, laikrodis gali padėti pasinaudoti išmaniųjų telefonų funkcijomis tiesiai nuo riešo, pavyzdžiui įjungti muziką arba fotografuoti. „ZeTime“ praneša apie gaunamus pranešimus, skambučius, kalendoriuje suplanuotus susitikimus ir renginius, taip pat oro sąlygas.

Prietaisas gavo 200 mAh talpos akumuliatorių ir Bluetooth LE 4.1 palaikymą. Šis modelis yra suderinamas su išmaniais telefonais, valdomais operacinių sistemų „Android 4.3“, „iOS 8“ arba naujesnių jų versijų. Naujovė bus prieinamas trijų spalvų: sidabro, juodos ir rožinio aukso.

Tikimasi, kad naujasis „ZeTime“ laikrodis bus parduodamas nuo 2017 metų rugsėjo pradžios už 199,9 $ kainą.

Kiniškas „Meizu“ bus įkraunamas greičiau už „Samsung Galaxy S7“?

Per keletą pastarųjų savaičių kinų bendrovė „Meizu“ ne kartą sakė, kad parodoje MWC 2017 pristatys kai ką neįtikėtinai greitą – daug kartų greitesnį už „Samsung Galaxy S7“ ir „Huawei Mate 9“.

Vartotojai nusprendė, kad kalbama apie greito įkrovimo funkciją, ir jie buvo teisūs. Naujas „Meizu“ kūrinys buvo pavadintas „Super mCharge“. Gamintojo atstovai tikina, kad ši technologija leidžia įkrauti išmanųjį telefoną nuo nulio iki 100 proc. vos per 20 minučių. Norėdami tai padaryti, jie naudojo 11V/5A įkroviklį.

Šią technologiją naudojanti baterija įkaista tik iki 39 laipsnių Celsijaus. Žinoma, kad greitas įkrovimas neigiamai veikia baterijų ilgaamžiškumą, tačiau „Meizu“ tikina, kad naudojant „Super mCharge“, 3000 mAh akumuliatorius po 800 įkrovimo ciklų išlaiko 80 proc. savo pradinės talpos. Taigi bent dvejus metus, vartotojas nepastebės autonomijos pablogėjimo.

Tikėtina, kad naujoji kinų technologija bus naudojama naujuose „Meizu“ išmaniuosiuose telefonuose.

„Oukitel“ parodoje MWC 2017: K10000 Pro, K6000 Plus, U20 Plus Jet Black

Kinų kompanija „Oukitel“ nepraleido tarptautinės parodos „Mobile World Congress“ ir ten parodė savo naujausius išmaniuosius – „K10000 Pro“, „K6000 Plus“ ir „U20 Plus Jet Black“.

Pirmasis įrenginys – ilgai lauktas įpėdinis buvusio akumuliatoriaus talpos rekordininko „Oukitel K10000“, kuris turi 10000 mAh akumuliatorių. Dabar jo baterijos talpa dar šiek tiek išaugo – iki 10 100 mAh. Tačiau šio srities rekordininku toliau lieka „YAAO 6000 Plus“ su 10900 mAh talpos akumuliatoriumi.

Kitos „Oukitel K10000 Pro“ specifikacijos: – 5,5″ Full HD ekranas, 8 branduolių lustas MT6750T su 1,5 GHz dažniu, 4GB RAM, 32GB ROM, 16 megapikselių galinė bei 8 MP priekinė kamera. Komplekte yra 24 vatų įkroviklis.

„K6000 Plus“ specifikacijos neįvardintos, tačiau „Oukitel“ atstovas sakė, kad šis išmanusis telefonas yra visais atžvilgiais pagerintas „K6000 Pro“. Parodoje buvo eksponuojama „Oukitel U20 Plus“ išmaniojo blizgi versija „Jet Black“, kurios kaina bus 94,99 $.

Stende taip pat buvo apsaugotas išmanusis telefonas su 10 000 mAh baterija, bet apie jį „Oukitel“ nieko nepranešė.

„Xiaomi Mi 5c“ – pirmasis išmanusis telefonas su pačių kinų sukurtu procesoriumi

Įmonė „Xiaomi“ tarptautinėje parodoje MWC 2017 parodė pirmąjį išmanųjį telefoną su pačių sukurtu procesoriumi, pavadintu „Surge S1“. Naujiena yra supaprastinta flagmano „Xiaomi Mi 5c“ versija.

Kinų sistema kristale (SoC) „Sugre s1“ gaminama taikant jau gerokai atgyvenusį 28 nanometrų technologinį procesą. Lustas tiks tik vidutinio ir žemo kainų segmentų prietaisams.

Procesorius padalintas į du 4 branduolių segmentus: porą 2,2 GHz „Cortex-A53“ ir tiek pat labiau energiją taupančių, 1,4 GHz dažniu dirbančių branduolių. Grafiką apdoroja akceleratorius „Mali-T860“.

„Sugre s1“ savo našumu GFXBench ir GeekBench 4.0 testuose pranoksta „Snapdragon 625“ ir „MediaTek Helio P10“.

Pirmais išmanusis su šiuo lustu „Xiaomi Mi 5c“ gavo metalinį korpusą ir pirštų atspaudų skaitytuvą, esantį žemiau ekrano. Išmanusis telefonas taip pat aprūpintas USB Type-C jungtimi ir 3,5 mm ausinių lizdu.

Vaizdą atkuria 5,15 colių Full HD raiškos ekranas, o prietaisą maitina 2860 mAh talpos baterija. Fotografijos galimybes užtikrina 8 ir 12 MP kameros.

Išmanųjį valdo operacinė sistema „Android 7,1 Marshmallow“ su firmine vartotojo sąsaja MiUI.

Telefonas turės trijų spalvų versijas – juodos, aukso ir rausvos. Pardavimų pradžia planuojama kovo 3 d. „Xiaomi Mi 5c“ kaina bus 218 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()