Grakštus pirmasis skrydis – „Lilium Aviation“ kūrinys pagaliau atsiplėšė nuo žemės su visis 36 varikliais (Video)  (4)

Prieš porą dešimtmečių filmuose apie ateitį matyti skraidantys automobiliai atrodė fantastinis ir labai tolimas išradimas. Šiandien – tai ne tik įmanoma, bet jau ir veikia. „Lilium Aviation“ paviešino vaizdo įrašą, kuriame demonstruojamas sėkmingas elektra varomos mašinos skrydis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skraidantis automobilis turi sparnus, kuriuose įtaisyti 36 varikliai. Būtent jie, suteikdami pakankamai jėgos, leidžia priemonei vertikaliai pakilti tarsi sraigtasparniui.

Transporto priemonėje gali keliauti du žmonės, o ji gali skrieti 300 km/val. greičiu. Automobilis gali nuskristi taip pat apie 300 kilometrų. Teigiama, kad automobilio nusileidimas yra itin švelnus.

Pirmasis „Lilium Jet“ skrydis video siužete

Kompanija paskelbė planus šį automobilį išleisti rinką jau 2020-aisiais. Pirmaisiais metais gatvėje ir danguje bus galima išvysti vos 500 automobilių. Jų kaina gali viršyti milijoną eurų. Šią transporto priemonę iš važiavimo režimo į skrydžio režimą perjungti bus galima vos per tris minutes. Žemės paviršiumi su šiuo elektriniu automobiliu vairuotojai galės išvystyti 160 km/val. greitį ir nuvažiuoti apie 750 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (4)