„Tesla“ nesustoja: pristatė dar vieną keistą bet didžiulį potencialą turintį projektą (Video)  (2)

Pradėjus įgyvendinti naujausią su įmonės „The Boring Company“ įkūrimu susijusį projektą, Los Andžele jau tiesiamas požeminis tunelis. Apie galimą tokių tunelių paskirtį projekto autorius, nenustygstantis bendrovės „Tesla“ vadovas Elonas Muskas, kalbėjosi su internetinio kanalo TED vedėju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

E. Muskas įsitikinęs, kad požeminiais tuneliais ateityje būtų galima naudotis kaip savotišku automobiliams skirtu metro, rašo motor.ru. Automobilis turėtų užvažiuoti ant specialios platformos, kuri nuleistų jį į po žeme esantį tunelį. Tunelių tinklu automobilio keleiviai būtų labai greitai pristatyti į iš anksto numatytą vietą.

Tikimasi, kad tokios automobilius gabenančios platformos galėtų judėti didesniu nei 200 km/val. greičiu.

Mąstant, kaip požeminiais tuneliais būtų galima keliauti iš vieno miesto į kitą, svarstomos viršgarsinio transporto sistemos „Hyperloop“ integravimo galimybės.

E. Muskas šiuo metu ne tik vadovauja elektromobilius gaminančiai bendrovei „Tesla“, bet ir rūpinasi kosmoso technikos įmonės „SpaceX“, besispecializuojančios naudoti kompanijos „SolarCity“ tiekiamą saulės energiją, organizacijos „OpenAI“, mėginančios sukurti dirbtinį intelektą, reikalais, taip pat minėto projekto „Hyperloop“ įgyvendinimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(27)
(5)
(22)

Komentarai (2)