Tikras „Schit“ iš „Kalašnikov“ gamyklos – Rusijos valdžia riaušėms ruošiasi nusižiūrėję idėją nuo slovakų? (Video)  (4)

Kitais metais Rusijoje vyks prezidento rinkimai. Prognozuojama, kad juos lydės įvairios protesto akcijos, kurios ir šiaip pasitaiko ne taip jau retai. Rusija nori būti pasiruošusi riaušėms, todėl „Kalašnikov“ pristatė „Schit“ mašiną. Bet kur ji mums matyta?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai – prie sunkvežimio montuojama mobili, keičiamo pločio, neperšaunama siena. Pats sunkvežimis turi ir kitų riaušėms malšinti reikalingų daiktų, tokių kaip galinga vandens patranka. Už šios mobilios sienos gali slėptis nemažas riaušes malšinančių pareigūnų skaičius – jiems sukurta speciali platforma, paliktos šaudymo angos. Virš sienos sumontuota kamera, kad ir vadavietė matytų, kas vyksta.

„Schit“ siena yra išplečiama hidraulikos – gali prisitaikyti prie bet kokio pločio gatvės. Ji yra neperšaunama, nedegi ir atspari pakankamai stipriems sprogimams. Matymo angos, pro kurias ant sienos stovintys pareigūnai galėtų apžvelgti minią, taip pat yra uždengtos neperšaunamu stiklu. Sunkvežimio stiklai yra dengti plieniniais skydais, kad riaušininkai negalėtų jų išdaužti sieną tiesiog apėję. Techninės detalės kol kas neskelbiamos.

„Kalašnikov“ koncernas garsėja savo technologijomis, įskaitant modernius ginklus ir kovinius robotus. „Kalašnikov“ pagamino 95 % Rusijos naudojamų ginklų, savo produkciją tiekia į dar 27 šalis visame pasaulyje. Tačiau šis kūrinys nėra toks originalus kaip atrodo.

Dar kelios „Schit“ nuotraukos

Kovo pabaigoje rašėme apie slovakų „Boženą“ – 18 tonų sveriančią autonominę mašiną su panašia siena. Aišku, „Božena“ kur kas mažesnė už „Schit“ ir yra skirta daugiausiai futbolo chuliganų sukeltoms muštynėms malšinti, tačiau daugelis bruožų šias mašinas sieja. Panaši ir sienos forma, kameros montavimo vieta, platforma pareigūnams, sienos išplėtimo mechanizmas. Aišku, niekas nenori šaukti apie kopijavimą, nes toks paprastas daiktas galėjo būti sugalvotas ne vieno inžinieriaus, tačiau ne viena žiniasklaidos priemonė mano, kad rusai įkvėpimo sėmėsi būtent iš „Boženos“.

Spėliojama, kodėl Rusijai būtent dabar prireikė tokio efektyvaus riaušių malšinimo ginklo. Gali būti, kad tai susiję su kitais metais įvyksiančiais prezidento rinkimais. Jiems artėjant tikėtina, kad šalyje padažnės protestai, kurie gali peraugti į riaušes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(6)
(1)

Komentarai (4)