20 pačių keisčiausių (arba kvailiausių) pasaulio ginklų (Video)  (1)

Jeigu sugebate ką nors įsivaizduoti, kažkur pasaulyje yra žmogus, kuris tą jūsų įsivaizduojamą objektą gali paversti ginklu. Žmonės vienas kitą nužudyti bando nuo tos dienos, kai mūsų rūšis tapo verta vadintis žmonėmis, o per tą laiką mes prigalvojome gausybę išradingų (nors kartais daugiau kvailų) būdų tikslui – sunaikinti kitą žmogų – pasiekti, rašo livescience.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tad peržvelkime, kokių pačių keisčiausių, beprotiškiausių ginklų yra gimę kariuomenių laboratorijose.

Šunys-robotai

Šunų naudojimas kariniuose konfliktuose nėra naujiena. Dažniausiai jie savo jautriomis nosimis bando užuosti sprogmenis, bet kariuomenė nusprendė klusniojo Rekso pavyzdžiu sukurti ir robotą. Taip įmonė „Boston Dynamics“ JAV kariuomenės užsakymu pagamino robotą „Big Dog“.

Didžiulis, judėjimui nelygia vietove skirtas robotas gali ganėtinai lėtai svyruoti per uolas nešdamas sunkius krovinius – jo nauda mūšio lauke šiuo metu yra tikrinama Afganistane.

Robotas skleidžia tokį garsą, kokio būtų galima tikėtis iš robotizuotų bičių spiečiaus, o kojų judesiai tokie, kad jis atrodytų panašesnis ne į tikrai sunkų šunį, o parodinį pudelį.

Kitaip tariant, jis nelabai tinkamas situacijose, kur svarbu greitis arba slaptumas. Bet tai ir nėra jo tikslas – šio 109 kg sveriančio roboto užduotis yra vilkti 45 kg svorio krovinį, kad karių pečiai būtų mažiau apkrauti.

Tiesa, 2015 m. leidinys military.com rašė, kad JAV kariuomenė nėra labai patenkinta šio šuns idėja – esą, dėl keliamo triukšmo jis išduos karių pozicijas.

Akinantis šautuvas

Šis ginklas jūsų nenužudys. Tačiau jo lazerio spindulys tikrai gali jus apakinti. Šautuvas PHASR, kurio pavadinimą galima iššifruoti kaip Personnel Halting And Stimulation response Rifle, iš esmės yra daugybės lazerinių žymeklių, nukreiptų į akis, atitikmuo. Tiesa, jo sukeliamas aklumas yra tik laikinas.

Ginklo paskirtis tokia ir yra – apakinti nusikaltėlius ar bet kokius priešus, kurie yra nusiteikę negeriems darbams pakankamai ilgai, kad juos būtų galima sulaikyti. Tačiau dėl PHASR kilo viena rimta problema: 1995 m. Jungtinių tautų organizacija, papildžiusi Ženevos konvenciją, uždraudė visus akinančius ginklus.

Lazerio indukuotas plazmos kanalas

Torai, senuk, eik pailsėti – kariuomenė patobulino ir tavo kūjį, ir žaibą. „Picatinny Arsenal“ karinių tyrimų laboratorija JAV sugalvojo būdą, kaip pasikinkyti Perkūną, ir sukūrė ginklą, kuris taikinius naikina lazeriu nutaikytais žaibais.

Anot pranešimo spaudai, vadinamasis lazerio indukuotas plazmos kanalas yra nutaikomas į taikinius, kurie yra labiau laidūs elektrai nei oras ar gruntas. Didelio intensyvumo ir energijos lazerio spinduliai sufokusuoja žaibo išlydį į tiesią, siaurą liniją, kurią galima labai tiksliai nukreipti į taikinį.

Energijos impulso šaudmenys

Energijos impulso šaudmenys – dar vienas nemirtinas ginklas, kuriamas JAV kariuomenės. Kokia jo paskirtis? Paleisti žmonių kryptimi lazerio spindulį, kuris prie taikinio ore sukuria mažus sprogstančios plazmos burbulus. Anot globalsecurity.org, teoriškai tai turėtų sukurti slėgio bangą, gebančią nugriauti žmogų ar sukelti jam skausmą.

Pasidalinkite su draugais
(7)
(5)
(2)

Komentarai (1)