6 įdomūs, bet pigūs daiktai iš Kinijos jūsų saugumui: parodys kur yra artimi žmonės, kas beldėsi į duris, kai nieko nėra namuose ir nufilmuos nekviestus svečius  ()

Neįmanoma būti perdėtai saugiam. Taip pat neįmanoma ir apsisaugoti nuo visko. Tačiau sutaupysite nemažai nerimo, jei pasirūpinsite pagrindinėmis namų ir automobilio apsaugos priemonėmis. Jos net nebūtinai turi būti labai brangios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. GPS sekiklis

Apie šį prietaisą jau kalbėjome ne kartą ir jis iš tiesų yra labai paklausus. K8 GPS sekiklis labiausiai vilioja savo funkcionalumu ir kompaktišku dydžiu. Į jį įdėjus SIM kortelę telefone arba kompiuteryje galėsite sekti jo buvimo vietą. Galite nustatyti ribas, kurias peržengus gausite pranešimą, perspėjantį apie nenumatytą sekiklio judėjimą. K8 taip pat turi mikrofoną, leidžiantį pasiklausyti, kas dedasi artimiausioje sekiklio aplinkoje, ir 400 mAh bateriją, kurios pakanka 3-5 dienoms. Taigi, K8 gali padėti apsaugoti, pavyzdžiui, automobilį, motociklą, dviratį, pabėgti linkusį šunelį, kitą gyvūną ar net žmogų.

Geriausia tai, kad magnetinis K8 korpusas yra visai mažas - tai yra vos 4,00x3,20 cm kvadratas. Tai reiškia, kad šį GPS sekiklį lengvai paslepsite bet kokiame prietaise ar transporto priemonėje. Galima rinktis iš dviejų spalvų - juodas K8 mažiau kris į akis, o baltas su aukso spalvos briauna gražiau atrodys ant, tarkim, šuns antkaklio. K8 GPS sekiklis šiuo metu kainuoja 15 eurų. 

2. „Escam G02“ IP kamera

IP kamera - vienas iš pagrindinių šiuolaikiškų namų saugumą užtriktinančių prietaisų. Šis įrenginys leidžia vienu metu būti dviejose vietose - ir namie, ir kur nors kitur. Prisijungus prie kameros galima iš bet kurio pasaulio taško matyti, kas vyksta jūsų namuose. „Escam G02“ vaizda fiksuoja 720p raiška, turi garsiakalbį ir mikrofoną, 10 LED filmavimui tamsoje bei lizda 32 GB atminties kortelei.

„Escam G02“ turi 62 laipsnių objektyvą, tačiau kamerą galima sukioti ir vartyti išmaniaja programėle. Horizontalioje plokštumoje „Escam G02“ juda net 355 laipsnių kampu, o vertikalioje - 120 laipsnių kampu.  „Escam G02“ šiuo metu kainuoja kiek daugiau nei 16 eurų.

3. Elektroninė durų akutė-skambutis

Vienas iš pagrindinių tradicinių durų akučių trūkumų - negebėjimas pamatyti atėjusio žmogaus veido naktį. Elektroninė durų akutė, tokia kaip ši, gali būti lengvai sumontuojama tradicinės akutės vietoje. 4,3 colių ekrane matysite atėjusių žmonių veidus, net jei kitoje durų pusėje bus tamsu, nes aplink kamerą yra 4 LED.

Ši durų akutė veikia ir kaip durų skambutis. Ekranas įsijungs tuomet, kai kas nors paskambins į duris. Šis įrenginys naudoja 4 AAA standarto baterijas. Tokia moderni durų akutė-skambutis kainuoja vos mažiau nei 30 eurų.

4. Išmanusis durų skambutis

Ką gautume sujungę durų skambutį su IP kamera? Tikriausiai maždaug tokį įrenginį. Kam nors nuspaudus mygtuką nuskamba ne tik namuose pakabintas skambutis, bet ir jūsų telefone užsidega pranešimas apie svečią. Jūs atėjusį žmogų galite ne tik pamatyti kameros su 145 laipsnių objektyvu pagalba, bet ir su juo pasikalbėti.

Taip būdami bet kur pasaulyje galite pamatyti, kas stovi prie jūsų durų. Šis durų skambutis taip pat gali veikti ir kaip judesio daviklis. Visi įrašai yra išsaugomi iki 64 GB talpos atminties kortelėje. Šis durų skambutis kainuoja  €76,76.

5. Išmanusis judesio daviklis

Tai - dar vienas prietaisas tiems, kurie ne dažnai būna namuose. Jis nefilmuoja nekviestų svečių, todėl yra pigesnis. Tačiau žinutę apie nenumatytus judesius šio jutiklio matymo lauke tikrai gausite.

Ir pats prietaisas pradės skleisti garsus, kurie gali atbaidyti blogo linkinčius prašalaičius. Šis judesio jutiklis kainuoja mažiau nei 10 eurų.

6. „Kelima i1000s“ vaizdo registratorius

Automobilinis vaizdo registratorius - labai svarbi saugumo įrangos dalis. „Kelima i1000s“ yra geras tuo, kad filmuoja 1080p raiška ir turi net dvi kameras - vieną pritvirtinsite už galinio stiklo, o kitą - įprastoje vietoje priekyje. 2 colių įstrižainės ekranas atlieka vaizdo ieškiklio funkciją, o pats įrenginys turi ir 400 mAh bateriją. Ji ypač pravers, jei šį vaizdo registratorių naudosite kaip saugumo kamerą - „Kelima i1000s“ turi ir judesio daviklio funkciją.

„Kelima i1000s“ taip pat gerai filmuoja ir naktį, tačiau reikia susitaikyti su tuo, kad galinė kamera tamsiu paros metu veiks pakankamai prastai dėl apšvietimo trūkumo. „Kelima i1000s“ vaizdo registratorius kainuoja  €32,61.

Čia galime pamatyti, kaip atrodo „Kelima i1000s“ fiksuojamo vaizdo kokybė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()