Geriausiai pirkėjų vertinamos uždaros ausinės iš Kinijos: ką technologijų apžvalgininkai mano apie „Meizu HD50“ ausines ir ar tai gera dovana muzikos mylėtojui?  (24)

Kinijos rinka mus ir lepina, ir trikdo. Siūloma visa gausybė įvairiausių aukštos klasės ausinių, bet iš kur žinome, kad jos tikrai groja puikiai? Pavyzdžiui, „Meizu HD50“ yra stilingos ausinės, kurios pasižymi moderniu dizainu, puikiomis muzikos atkūrimo savybėmis ir labai gerais vertinimais - uždedamų ausinių grupėje jos yra geriausiai vertinamos pirkėjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėmesį prikausto ne tik itin geri pirkėjų vertinimai, bet ir kaina. Šiuo metu „Meizu HD50“ kainuoja 55€ - jai lyginsime su „Superlux HD681“, apie kurias jau rašėme, tai didelė kaina, tačiau „Meizu HD50“ - visai kito lygio produktas. Tačiau prieš skubant jas įsigyti reikia paskaityti, ką apie jas mano technologijų žurnalistai.

Štai kaip jas apibūdino Head-fi.org apžvalgininkas, išbandęs šimtus ausinių.

Dizainas

„Meizu HD50“ yra modernaus ausinių dizaino pavyzdys. Tai ant ausų dedamos ausinės su nuimamu laidu, uždaru korpusu ir gana storu paminkštinimu. „Meizu HD50“ dizaino požiūriu yra gana minimalistinės, tačiau turi keletą įdomių detalių, kurias verta paminėti.

Apžvalgininkai pastebi, kad „Meizu HD50“ yra labai tvirtos. Pagrindinė jų struktūra yra pilnai metalinė, o minkštoji dalis - aukštos kokybės sintetinė odos imitacija. Lankelis yra gana minkštas ir lankstus, jo galuose yra aliumininiai žiedai, kurie neleidžia sintetiniai odai per greitai suplyšti.

Šios ausinės yra reguliuojamos, o kaušeliai laisvai sukiojasi ir lankstosi. Tiesa, palei horizontalią ašį jos juda nedaug, bet žurnalistams pavyko jas sureguliuoti taip, kad jos ant ausų gulėtų labai patogiai. Korpuso išorė yra uždara, todėl ausinės geriau izoliuoja pašalinį triukšmą. Kaušeliai neslidinėja, nereaguoja į prakaitą, bet, deja, yra nekeičiami.

Atjungiamas laidas suteikia daugiau lankstumo - norėdami galite jį lengvai pasikeisti ar ausines pritaikyti netradiciniams muzikos atkūrimo prietaisams, neturintiems 3,5 mm jungties. Ant laido taip pat yra trys mygtukai, leidžiantys perjungti dainą, ją pristabdyti, pakelti telefono ragelį ir taip toliau. Apžvalgininkai patikino, kad jie veikia labai patogiai.

Funkcionalumas

„Meizu“ teigia, kad HD50 turi puikų mikrofoną. Apžvalgininkai tai patikrino ir įvertino jį vidutiniškai - 3 balai iš 5. Pačios ausinės patogiai sėdi ant ausų ir maloniai jas suspaudžia. Nors tikėtina, kad su jomis ausys prakaituos labiau, apžvalgininkai pastebi, kad „Meizu HD50“ galima naudoti ilgą laiką, jos labai nevargina. Plius, jos labai gerai izoliuoja aplinkinį triukšmą.

Apžvalgininkai taip pat pateikė labai svarbią pastabą „Apple“ telefonų savininkams - jie negalės garso reguliuoti su ant laido esančiais mygtukais. Kita vertus, „Meizu HD50“ puikiai tinka „Android“ naudojantiems telefonams.

Kartu su ausinėmis gausite ir labai patogų aukštos kokybės dėklą. Tikėtina, kad jo dažnai nenaudosite, tačiau keliaujant pravers. Apibendrinant, „Meizu HD50“ yra patogios, pasižymi puikia medžiagų ir surinkimo kokybe, bet ar gerai groja?

Muzikos atkūrimo savybės

Daugelis žino, kad ausinės yra tik lygties dalis. Daug priklauso ir nuo muzikos failų kokybės, stiprintuvų, telefono galimybių, programinės įrangos ir taip toliau. Apžvalgininkai šias ausines išbandė su labai aukštos klasės įranga namie. Čia garsas pasirodė nusmelktas žemų dažnių. Tuo tarpu ausines naudojant su išmaniuoju telefonu, kam jos greičiausiai ir skirtos, „Meizu HD50“ dažnių diapazonas buvo puikiai sureguliuotas.

Taigi, žemi dažniai yra stiprūs, bet nesukelia iškraipymų. Klausantis telefonu jie yra visai malonūs, tačiau vidutiniai dažniai palyginti yra silpnesni. Juose taip pat nėra iškraipymų, bet jie yra kur kas silpnesni nei žemi tonai. Kita vertus, taip veikia daug ausinių - švelnūs, neutralūs vidutiniai dažniai paryškina žemas ir aukštas natas, kurios yra pagrindiniai detalių muzikos kūrinių akcentai.

Tuo tarpu aukštus dažnius „Meizu HD50“ groja labai įdomiai. Čia neišgirsite labai ryškios viršūnės, tačiau garsas bus natūralus, švelnus ir užapvalintas. Nors ryškaus sustiprėjimo viršutiniame dažnių diapazone nėra, tikrai pastebėsite visas muzikos kūrinių detales, kurias norėjo pabrėžti jų kūrėjai.

Verdiktas

„Meizu HD50“ yra stebėtinai aukštos kokybės ausinės, kurios yra pakankamai patogios nešioti kasdien. Visgi, jos turi ir privalumų ir trūkumų.

Trūkumai:

  • kaušeliai yra nepakeičiami - susidėvėjus teks išmesti visas ausines;
  • žemi dažniai klausantis su aukštos kokybės stiprintuvais skamba per stipriai;
  • mygtukai veikia tik su „Android“ prietaisais.

Privalumai:

  • aukšta medžiagų ir surinkimo kokybė;
  • atjungiamas laidas;
  • patogumas - nepavargstama ir po ilgo nešiojimo;
  • stiprūs, bet subalansuoti žemi dažniai puikiai tinka šiuolaikiniai muzikai;
  • ausinės idealiai subalansuotos darbui su išmaniaisiais telefonais;
  • puiki kaina - „Meizu HD50“ šiuo metu kainuoja vos daugiau nei 55 eurus.

Taigi, „Meizu HD50“ ausinės yra puiki dovana artėjančių švenčių proga tais atvejais, kai ieškote kokybiškų ausinių išmaniajam telefonui, kompiuteriui, namų kino sistemai ir bet kokiai kitai įprastinei garso technikai. Tokiu atveju jomis nenusivils net ir aistringi muzikos mylėtojai ausines dėvintys kasdien, tačiau jei bus naudojamas itin aukštos kokybės muzikos šaltinis, tikram melomanui jos gali netikti. Bet paprasti piliečiai vargu ar pajus nors kokį trūkumą.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (24)

Susijusios žymos: