„Qualcomm“ pristatė svarbiausią ateinančių metų naujovę - flagmaną „Snapdragon 845“: jau aišku, kuo bus ypatingi geriausi 2018 metų išmanieji telefonai  (1)

Išmaniesiems įrenginiams skirtas platformas gaminanti įmonė „Qualcomm“ konferencijoje Havajuose pristatė svarbiausią savo ateinančių metų naujovę, nuo kurios priklausys daugybės 2018 metais geriausių išmaniųjų telefonų veikimas – platformą „Snapdragon 845“, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Qualcomm“ aukščiausios lygio (ir didžiausių kainų) išmaniųjų telefonų segmente yra akivaizdūs lyderiai ir praktiškai monopolistai: šios įmonės lustų nerasite nebent kai kuriuose „Samsung“ telefonuose (jie į dalį telefonų montuoja savo „Exynos“ platformą), „Huawei“ (šie gaminasi „Kirin“ procesorius) arba „Apple“ įrenginiuose. Bet įdomu tai, kad naująją „Qualcomm“ platformą ateinančiais metais veikiausiai rasite ne tik geriausiuose naujuose telefonuose, bet ir nešiojamuosiuose kompiuteriuose - „Qualcomm“ braunasi ir į „Windows 10“ įrenginių rinką.

Naujieji „Qualcomm“ procesoriai bus gaminami „Samsung“ gamyklose taikant 10 nm technologinį procesą – lyginant su „Snapdragon 835“ situacija visiškai nepasikeitė. Naujojoje platformoje bus keturi „našieji“ procesoriaus branduoliai „Cortex A75“, veikiantys 2,8 GHz dažniu ir 4 „taupieji“ branduoliai „Cortex A55“, pasiekiantys iki 1,8 GHz dažnį. „Qualcomm“ vidutinį procesorių dažnį pakėlė tik 19 procentų lyginant su „Snapdragon 835“, tačiau žada 25 proc. padidėjusį našumą, mat pakoreguotas pačių procesorių struktūra. Be to, procesoriuose atsiras 2 MB L3 spartinančiosios atminties ir 3MB sisteminės spartinančiosios atminties.

Grafikos apdorojimui bus panaudotas „Adreno 630“ procesorius – gamintojas žada 30 proc. didesnį našumą ir 30 proc. mažesnes energijos sąnaudas. Padidėjusi vaizdo išvedimo į ekraną sparta leis procesorius naudoti su 2K x 2K raiškos ekranais, vaizdą atnaujinant 120 Hz dažniu.

Daug dėmesio naujuose procesoriuose skirta virtualiosios ir papildytosios realybės technologijų išnaudojimui – juose bus gamykliškai įdiegti akių ir rankų judesių stebėjimo algoritmai, technologijos, leisiančios koncentruoti procesoriaus išteklius ekrano taške, į kurį nukreiptos vartotojo akys, skirtingų vaizdų generavimas atskirai kairei ir dešinei akims, 6 laisvės laipsnių padėties sekimas.

Dėl daugybės naujų su VR susijusių funkcijų „Adreno 630“ dabar jau netgi nebevadinamas grafikos procesoriumi – jis perkrikštytas „vizualinio apdorojimo posisteme“ (Visual Processing Subsystem). Žinoma, visas šias gudrybes buvo įmanoma atlikti ir naudojant „Qualcomm“ procesorius, tačiau dabar „Snapdragon 845“ šias funkcijas mokės iškart nuriedėjęs nuo gamyklos konvejerio.

Taip pat naujojoje platformoje patobulintas kameros fiksuojamų vaizdų apdorojimas, atskirtas naujas procesoriaus branduolys, atliksiantis ypatingo saugumo reikalaujančias šifravimo, mokėjimų, biometrinio atpažinimo užduotis.

Teoriškai telefonai su naujuoju procesoriumi duomenis galės siųstis 1200 Mbps sparta, tačiau praktiškai maksimalią spartą ribos mobiliojo ryšio tinklo techninės galimybės. Procesoriaus „Wi-Fi“ modulis palaikys naują 60 GHz dažnio 802.11ad standartą, kuris ne pakeis dabar įsigalėjusį 802.11ac standartą, o bus naudojamas ultra-greitam duomenų perdavimui mažu atstumu.

Teoriškai toks naujo standarto belaidis ryšys gali veikti maksimaliu 10 metrų atstumu (realiai reikėtų galvoti apie ne didesnius nei metro nuotolius), tačiau maksimali 4,6 Gbps duomenų perdavimo sparta tikrai sužavės, kai reikės perduoti didelius duomenų kiekius, o laido po ranka nebus. Žinoma, pirmiausiai reikės rasti ir kitą įrenginį, kuris palaikys 802.11ad standartą. Dėl tam tikrų „Bluetooth“ protokolo atnaujinimų belaidės ausinės su ateinančių metų telefonais galės veikti net dukart ilgiau.

Daug dėmesio skirta ir „dirbtinio intelekto“ funkcijoms: procesoriaus kūrėjai žada greitesnį vaizdų atpažinimą ir mažai energijos suvartojantį balso apdorojimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(25)
(3)
(22)

Komentarai (1)