Naujas Qualcomm procesorius veikia kaip žmogaus smegenys (Video)  (3)

Kompanija Qualcomm nori sukurti iš tikrųjų mąstantį procesorių, kuris funkcionuos panašiai, kaip ir žmogaus smegenys. Tokiai architektūrai nereikės kodo, ji galės suprasti komandas be būtinybės rašyti programas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuos procesorius Qualcomm vadina Zeroth. Jiems jau yra sukurti programiniai instrumentai, kurie gali išmokyti kompiuterį gero arba blogo elgesio. Ir tam nereikės jokio programavimo.

Demonstracijoje kompanija parodė robotą, kuris mokosi lankyti tik baltos spalvos kvadratus. Iš pradžių mašina tyrinėja erdvę, kiek vėliau, aplankant baltą kvadratą, atliekama teigiama stimuliacija. Robotas supranta tai ir pradeda lankyti tik baltus laukelius. Jis mokomas suprasti, pasitelkiant komandą „geras robotas“, o ne sudėtingus algoritmus.

Kompiuterio architektūra modeliuojama, remiantis neuronų principu. Tai leidžia procesoriui pasyviai reaguoti į stimuliaciją, laukiant neuronų aktyvumo įsižiebimo. Tai leis gauti naujos informacijos, o kartu sukurti efektyvią bendravimo struktūrą. Kitąmet kompanijos Qualcomm platforma taps prieinama mokslininkams bei startuoliams.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (3)