Geriausiu vidutinės klasės telefonu vadinamas „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ palygintas su flagmanu „Samsung Galaxy S9+“: ar tikrai verta pirkti daugiau nei 4 kartus brangesnį telefoną? (Apžvalga, Video)  (3)

„Samsung Galaxy S9+“ yra vienas iš naujausių flagmanų apie kurį jau daug prirašyta ir prikalbėta, nors pats telefonas ir pasirodė visai neseniai. Bet ar su šiuo telefonu gali pasigalynėti vienas iš stipriausių vidutinės klasės išmaniųjų telefonų atstovų „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“? Šioje apžvalgoje atsakysime ne tik į šį klausimą, bet ir paanalizuosime kaip stipriai į priekį pažengė vidutinės klasės išmanieji telefonai


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių dar kartelį priminsime, kad su šiuo „Xiaomi“ telefono pavadinimu yra šiokia tokia painiava. Vakaruose jis vadinamas „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“, o Kinijoje – „Xiaomi Redmi Note 5“. Čia kalba eina apie tą patį telefoną, tik prieš perkant reikėtų atkreipti dėmesį. Na, o su „Samsung Galaxy S9+“ viskas kaip ir aišku, čia visame pasaulyje pavadinimas išliekas toks pats.

Šio apžvalgos autorius gana teisingai pastebi, kad per pastaruosius kelerius metus flagmanų segmentas nėra jau taip stipriai progresuojantis, kaip vidutinės klasės telefonų. Jei pastarieji prieš 4-5 metus buvo ganėtinai brangūs ir ne tokie jau puikūs – skirtumas tarp vidutinės klasės išmaniųjų telefonų ir flagmanų buvo ganėtinai ženklus, tai pastaraisiais metais situacija kardinaliai pasikeitė.

Dabar vidutinės klasės telefonai aprūpinti naujausiomis technologijomis ir dažnu atveju mažai kuo nusileidžia flagmanams. Žinoma, kainų skirtumai tarp tokių telefonų yra astronominiai. Jei „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ nekainuoja ir 200 eurų (tiesa, Lietuvoje jo nerasite ir reikės pirkti iš Kinijos), tai „Samsung Galaxy S9+“ perkopia ir 900 eurų ribą (Lietuvoje parduodamas daugelyje vietų). Tačiau ar iš tikrųjų vidutinės klasės telefonas gali prilygti flagmanui? Į šį klausimą padės atsakyti šios apžvalgos autorius.

Tad gali kilti klausimas kodėl lyginami būtent šie telefonai? C4Etech teigia, kad iš principo „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ yra vienas geriausių vidutinės klasės telefonų atstovas, o gal net ir pats geriausias, na o dėl „Samsung Galaxy S9+“, kad tai yra vienas geriausių flagmanų, turbūt irgi mažai kas pasiginčytų.

Vizualiniai skirtumai

Kai kalba pasisuka apie dizainą ir grožį, tai čia gali būti milijonai nuomonių, bet C4Etech pripažįsta, kad „Samsung Galaxy S9+“ vizualiai yra itin gražus telefonas. Stiklu dengtas metalinis korpusas su lenktomis kraštinėmis ir praktiškai berėmiu „Infinity“ ekranu. Tačiau toks telefono paviršius yra neįtikėtinai slidus ir situacija gelbėja telefono dėkliukai.

Vidutinės klasės telefonai vizualiai yra kitokie ir „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ nėra išimtis. Šio telefono korpusas yra metalinis ir tai gal neatrodo taip klasiškai kaip „Samsung Galaxy S9+“, bet kritimo atveju, „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ tokią nelaimę išgyvens gerokai lengviau.

Ekranų skirtumai

„Samsung Galaxy S9+“ ekranas yra 6,2 colių „Super AMOLED“ Quad HD+, kurio raiška yra 1440 x 2960 pikseliai, o lenktos kraštinės užtikrina, kad vaizdas atrodo dar geriau.

„Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ naudoja 5,99 colių LCD FHD+ ekraną ir taip, ppi rodiklis yra mažesnis. Jei šis telefonas turi 403 ppi, tai „Samsung Galaxy S9+“ 529 ppi. Bet ar tai tikrai svarbu? Apžvalgos autorius taip nemano. Žinoma, „Samsung Galaxy S9+“ ekranas yra ryškesnis, bet daugelis žmonių tų ppi skirtumų nepastebi ir su tuo sutinka ir pati „Galaxy“ kompanija. Žinoma, nereikia to suprasti netinkamai, „Samsung Galaxy S9+“ ekrano perteikiamas vaizdas yra nuostabus, bet ir „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ ekranas yra taip pat puikus, ypač atsižvelgiant į kainos skirtumus.

Procesorių skirtumai

Jei ankščiau vidutinės ir aukščiausios klasės telefonų techniniai parametrai ženkliai skyrėsi ir net nebuvo minties bandyti tokius telefonus lyginti tarpusavyje, tai dabar tokių didelių skirtumų nėra.

„Samsung Galaxy S9+“ naudojamas „Exynos 9810“ procesorius yra puikus, bet ne taip jau stipriai lenkia „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ naudojamą „Snapdragon 636“. Taip, minimalus skirtumas jaučiasi, bet tai toli gražu ne tokia situacija kaip, kad buvo prieš keletą metų, kai vidutinės klasės telefonuose sistemos veikimas buvo gerokai lėtesnis nei flagmanuose. Dabar tokių dalykų nebėra. Ir kažkokio sistemos sulėtėjimo „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ absoliučiai nesijaučia.

Baterijų skirtumai

Viena sritis, kurioje vidutinės klasės telefonai lenkia flagmanus, yra baterijų talpos. Flagmanai daromi taip, kad jie vizualiai būtų kuo plonesni, o dėl to nukenčia baterijos. Ir jei „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ turi 4000 mAh talpos bateriją, tai rasti flagmaną su 4000-5000 mAh talpos baterija yra itin sudėtinga. Tad ir „Samsung Galaxy S9+“ turi 3500 mAh talpos bateriją.

Ir nors „Samsung Galaxy S9+“ naudoja 10 nm technologijos lustą, o „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ 14 nm, bet daugiau energijos sunaudoja didesnis ir daugiau ppi turintis „Samsung Galaxy S9+“ ekranas, tad abiejų telefonų baterijos intensyviomis sąlygomis atidirba visą dieną. Bet „Samsung Galaxy S9+“ vakare jau reiks įkrauti, o „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ dar gali užtekti ir kitai dienai.

Kamerų skirtumai

Lyginant kameras, ypač žvelgiant į tai, kas pateikta techninėse specifikacijose, „Samsung Galaxy S9+“ atrodo neabejotinas laimėtojas. „Samsung Galaxy S9+“ turi dvi galines 12 MP (f/1.5-2.4) + 12 MP (f/2.4) kameras ir 8 MP (f/1.7) priekinę, o „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ dvi galines 12 MP (f/2.2) + 5 MP (f/2.0) kameras ir 20 MP (f/2.2) priekinę. Bet išbandęs šių telefonų filmavimo ir fotografavimo galimybes, apžvalgos autorius mano, kad „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ kameros tai daro netgi geriau.

Žinoma, nereikia suprasti klaidingai, „Samsung Galaxy S9+“ telefono daromos nuotraukos yra detalesnės, tai pasimato priartinus padarytos nuotraukos vaizdą, „slow-motion“ video kokybė taip pat geresnė ir esant menkam apšvietimui „Samsung Galaxy S9+“ yra laimėtojas. Bet turint galvoje kainos skirtumus ir gaunamą kokybę, „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ telefono kameros yra tiesiog puikios. Kasdieniam naudojimui jų daugiau nei užtenka.

Likusieji telefonų skirtumai ir galutinis verdiktas

Dar vienas dalykas kuo skiriasi šie telefonai tai yra programinės įrangos atnaujinimas. Flagmanų operacinės sistemos greičiau gauna atnaujinimus, lyginant su vidutinės klasės telefonais.

Taip pat „Samsung Galaxy S9+“ turi akies rainelės skaitytuvą, širdies ritmo sensorių, matuoja kraujo spaudimą, palaiko belaidį baterijos įkrovimą, „IP68“ standartą, kuris užtikrina, kad telefonas yra atsparus dulkėms ir vandeniui, „Gorilla Glass 5“ apsaugą ir taip toliau.

Flagmanai apskritai yra gana išskirtiniai, ypač kai kalba pasisuka apie tokį dalyką, kaip microSD kortelę ir 3.5 mm ausinių kištuką ir čia „Samsung Galaxy S9+“ yra tas retas atvejis, kai turi tokią jungtį.

Vidutinės klasės telefonai nesusiduria su tokiais trūkumais ir „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“ palaiko microSD kortelę, greitąjį baterijos įkrovimą, turi microUSB jungtį ir IR sensorių, kurio kažkodėl trūksta flagmanuose. Visgi, vidutinės klasės telefonai dažnai neturi USB-C tipo jungties, tad belieka tikėtis, kad ateityje šis dalykas pasikeis.

Tad apibendrinus šią apžvalgą galėjote pastebėti, kad joje buvo ne tiek lyginamas „Samsung Galaxy S9+“ su „Xiaomi Redmi Note 5 Pro“, kadangi „tai būtų apsurdiška lyginti du telefonus, kurių kaina skiriasi 4,5 karto“, bet labiau bandoma pasižiūrėti į vidutinės klasės telefonų ir flagmanų skirtumus.

Ir akivaizdu, kad šiomis dienomis šie skirtumai yra absoliučiai minimalūs ir „pagrindinis išmaniųjų telefonų evoliucijos požymis yra ne tas, kaip stipriai pažengs į priekį flagmanai, bet kaip greitai tobulės vidutinės klasės išmanieji telefonai. Ir tai yra nuostabu, kad nusipirkus telefoną už mažiau kaip 200 eurų, gali mėgautis naujausiais išmaniųjų telefonų technologijų privalumais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(57)
(9)
(48)

Komentarai (3)