Koks yra pats perkamiausias elektromobilis pasaulyje? Tai jau ne „Nissan Leaf“ - garbingą titulą perėmė mūsų kraštuose visai negirdėtas automobilis  (4)

„Nissan Leaf“ jau kurį laiką yra gausiausiai parduodamas elektromobilis. Tai - taupus, paprastas ir nepretenzingas automobilis, kurį pamėgo ne vieno miesto gyventojai. Visgi, savo populiariausio elektromobilio titulą jam tenka užleisti mums visai negirdėtam vardui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nissan Leaf“ ką tik neteko labiausiai perkamo elektrinio automobilio statuso – jį perėmė Kinijos kompanijos BAIC elektromobilis. Tiesa, kad kinai su savo gaminiu nurungė japonus, paaiškėjo apibendrinus kol kas tik pirmų dviejų šių metų mėnesių elektromobilių pardavimo rezultatus, rašo portalas „Carscoops“.

Kaip rodo bendrovės „Jato Dynamics“ pateikti pasaulinio pardavimo 35 didžiausiose šalyse (iš jų – 22 Europos) duomenys, „BAIC EC“ modelį apsisprendė įsigyti 15 132 pirkėjai ir tai liudija apie 329 proc. augimą. „Nissan Leaf“ pardavimas per tą patį laikotarpį padidėjo 34 proc. ir pasiekė 10 881 vnt., bet to neužteko pirmajai vietai išsaugoti. Į lyderių gretas pateko ir naujutėlaitis „JAC IEV 5“ modelis: net 6 118 šių automobilių iškeliavo pas pirkėjus.

„Renault Zoe“ pardavimo rezultatas – 4401 vienetas. Nors bronzos prancūziškas elektra varomas mažylis ir nelaimėjo, vis dėlto aplenkė didesnį ir brangesnį „Tesla Model S“. Pastarojo pardavimas smuktelėjo 40 proc. ir dabar siekia 4 156 vienetus.

Šeštoje vietoje – dar vienas iš Kinijos automobilių gamyklos išriedėjęs modelis. Bendrovei „Chery“ pavyko parduoti 4 149 EQ1 elektromobilius. Labai nedaug nuo jos teatsiliko „Volkswagen“. Elektra varomų „e-Golf“ buvo įsigyta 4 091 ir tai – apie 243 proc. augimą bylojantis rezultatas.

Įmonei „Tesla“ per šių metų sausį ir vasarį pavyko parduoti tik 4 047 „Model 3“, o „Hyundai Ioniq EV“ per tą patį laikotarpį pasirinko 3 801 pirkėjas. Tai –227 proc. už ankstesnį laikotarptį geresnis rezultatas.

Sąrašo dešimtuko pabaigoje – dar vienas „Tesla“ gaminys – elektra varomas krosoveris „Model X“. Jo pardavimas, deja, 25 proc. smuktelėjo – buvo parduoti 3 674 vienetai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai (4)