„Volvo Trucks“ pristatė naują transporto sprendimą - elektrinį vilkiką be kabinos (Video)  (15)

„Volvo Trucks“ pristato naują transporto sprendimą, veikiantį autonominių elektra varomų komercinių transporto priemonių, padėsiančių krovinius pervežti efektyviau, saugiau ir švariau, pagrindu. Ilgalaikis gamintojo tikslas yra pasiūlyti kompanijoms, nuolat vežančioms krovinius tarp fiksuotų pakrovimo – iškrovimo taškų, dar vieną sprendimą, praplėsiantį esamų pasiūlymų asortimentą, rašoma pranešime žiniasklaidai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-09-14 „Volvo Trucks“ pristatė naują transporto sprendimą - elektrinį vilkiką be kabinos (Video)  (15)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visame pasaulyje augantis žmonių skaičius ir didėjanti urbanizacija kelia vis didesnius iššūkius sprendžiant transporto grūsčių, oro ir triukšmo taršos problemas.

Didėjantis vartojimas, sparčiai besiplečiančios el. prekybos apimtys ir vairuotojų trūkumas reikalauja ieškoti efektyvių transporto sprendimų.

„Šiandien transporto industrija neišnaudoja viso savo potencialo. Matome daug požymių, jog artimiausią dešimtmetį globalūs transportavimo poreikiai ir toliau reikšmingai augs.

Siekdami tvariai ir efektyviai patenkinti šią paklausą, turime ieškoti naujų sprendimų. Tam, kad užtikrintume sklandžiai veikiančią tiekimo grandinę, turime daug efektyviau išnaudoti esamą infrastruktūrą.

Transporto sistema, kurią kuriame, gali svariai prisidėti prie šiandien veikiančių sprendimų, ir padėti geriau susitvarkyti su iššūkiais, su kuriais susiduria visuomenė, vežėjai ir transporto paslaugų užsakovai“, – sako Claesas Nilssonas, „Volvo Trucks“ prezidentas.

„Volvo Trucks“ ateities transporto sprendimas skirtas reguliarioms ir dažnai pasikartojančioms didelio krovinių kiekio transportavimo užduotims trumpais atstumais, kurioms reikalingas aukštas pristatymo tikslumas. O iš išvaizdos šiek tiek primena visiškai nepasiteisinusį Steinwinter 2040 vilkiką, tik pastarasis neturėjo autopiloto. 

Transportavimas tarp stambių logistikos terminalų  būtų tipinis tokių operacijų pavyzdys, tačiau sprendimą galima pritaikyti ir kitoms užduotims.

„Mūsų sistema gali papildyti kitus jau šiandien taikomus pažangios logistikos sprendimus.

Kadangi mes naudojame autonomines, elektra varomas, į aplinką teršalų neišmetančias bei itin tyliai veikiančias transporto priemones, manome, kad gabenimai galėtų būti vykdomi bet kuriuo paros metu.

Sprendimas efektyviau išnaudotų esamą kelių infrastruktūrą ir turimus puspriekabių parkus, todėl vežėjų investicijos atsipirktų greičiau, o sprendimas būtų lengvai integruojamas jau šiandien vykdomoje veikloje“, – paaiškina Mikaelis Karlssonas, Autonominių sprendimų viceprezidentas.

Inovatyvus transportavimo sprendimas veiks naudojant autonomiškus, elektra varomus vilkikus, debesų kompiuterijos pagrindu susietus tarpusavyje bei su transporto valdymo sistemomis.

Transporto priemonėse bus įrengtos pažangiausios autonominio vairavimo sistemos, fiksuosiančios transporto priemonės padėtį centimetrų tikslumu, stebėsiančios ir analizuosiančios tai, kas vyksta kelyje ir labai tiksliai reaguosiančios į nuolat besikeičiančią situaciją.

Transporto kontrolės centras nuolat stebės gabenimų procesą ir žinos tikslią kiekvienos transporto priemonės padėtį, akumuliatorių įkrovą, krovinių tipą, techninės priežiūros poreikius ir daugelį kitų parametrų.

Kaip ir pramoninių gamybos procesų valdyme, greitis ir progresas bus nuolat koreguojami siekiant išvengti prastovų ir padidinti pristatymo tikslumą.

Tokiu būdu bus galima sumažinti perteklinių palaikomųjų atsargų kiekius. Važiuosiančios tuo pačiu maršrutu transporto priemonės nuolat keisis informacija tarpusavyje ir leis optimizuoti pervežimų procesą.

Netolimoje ateityje šis „Volvo Trucks“ transporto sprendimas bus pradėtas plėtoti kartu su pasirinktais klientais prioritetinėse gabenimų srityse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(23)
(3)
(20)

Komentarai (15)