Tikimasi, kad „Apple“ naudos visiškai kitokius ToF jutiklius 2019 metų „iPhone“ modeliuose: kuo jie ypatingi ir kas tai yra 3D jutimo technologija  ()

Remiantis industrijos naujienomis, 3D jutimo technologija, kuri atpažįsta objektus trijose dimensijose, greitu metu labiau paplis, kadangi komponentų industrija masiškai realizuoja šią technologiją. Prieš telefono objektyvams pradedant darbą, ToF kamera aktyviai skenuoja aplinką. Tai galima panaudoti įvairiems gestams atpažinti. Manoma, kad šią technologiją „Apple“ panaudos 2019 metų „iPhone“ serijoje. Ją tais pačiais metais taip pat turėtų panaudoti keli „Android“ flagmanai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelio pajėgumo jutiklių sprendimų tiekėjai „AMS“ su „Qualcomm“ ieško sprendimo 3D gylį juntančiai kamerai, panaudojant „AMS“ šviesos šaltinio ir optinės struktūros technologijos aplikacijas, kaip 3D atvaizdavimą, skenavimą ar biometrinį veido atpažinimą. Dėl „Qualcomm“ aplikacijos procesoriaus ir „AMS“ jutiklių technologijos susijungimo, daugiau telefonų galės naudoti 3D jutimo technologiją.

„AMS“ generalinis direktorius Alexander Evereke pareiškė, kad kompanija planuoja komercializuoti aukštos kokybės 3D jutimo sprendimus „Android“ telefonams. Kompanija dirba ties aktyvios stereo vizijos, suformuotos šviesos (SL) ir ToF technologijomis.

Vis dėlto, „AMS“ nėra vienintelė kompanija dirbanti su 3D jutimo moduliu. Panašu, kad „Samsung“ dirba ties ToF paremtu 3D jutimo moduliu, kuris turėtų būti panaudotas „Galaxy S10 Plus“ modelyje ir kai kuriuose ateities vidutinio pajėgumo „Galaxy A“ modeliuose. Pranešama, kad „SEMCO“ ir „Patron“ dirbs kartu su „Samsung“. Tiekėjų darbuotojai taip pat pranešė, kad 2019 metų „iPhone“ modeliai naudos 3D jutimo kamerą, kurią gamins „LG“.

Negirdėjusiems apie ToF technologiją pranešame, kad tai yra 3D atpažinimo technologija, kuri išmatuoja gylį, apskaičiuodama laiką, kokio reikia šviesai pasiekti objektą ir sugrįžti. Palyginus su suformuotos šviesos (SL) metodu, kurį naudoja „Apple“ savo „Face ID“ sistemai, ToF yra labiau tikslesnis. Šiuo metu ToF jutiklius pasauliniu mastu gamina „Infineon“ ir „Sony“. 3D jutimo technologija taip pat bus naudojama papildomos realybės funkcijai.

Technologijos gigantų 2019 metų „iPhone“ serija galimai turės vieną modelį su trigubos kameros sąranka. Galbūt trečiasis objektyvas ir naudos ToF jutiklį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: EkranuTaisymas.lt
EkranuTaisymas.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()