„Po trijų savaičių, kurias praleidau su šiuo telefonu, galiu drąsiai sakyti, kad tai nėra flagmanų žudikas - tai tikrų tikriausias flagmanas“ (Išsami „Xiaomi Mi 8 Pro“ apžvalga, FOTO ir Video pavyzdžiai)  (8)

Gana ilgai galvojau ką parašyti šios apžvalgos įžangoje, tačiau tiesiog pereikime prie esmės. Į mūsų rankas pateko vienas iš „Xiaomi“ kompanijos išmaniųjų telefonų, tikras jos pasididžiavimas - „Xiaomi Mi 8 Pro“. Ir nors „Xiaomi“ kompanija yra išleidusi net keletą „Xiaomi Mi 8“ versijų, bet pats naujausias yra būtent „Xiaomi Mi 8 Pro“. Tad šioje apžvalgoje drauge išpakuosime, ištestuosime, fotografuosime ir pasižiūrėsime ar tikrai šis telefonas yra be trūkumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotės turinys, telefono išvaizda ir ekranas

Kaip ir tikėjausi, išmanusis telefonas pas mane atkeliavo tvarkingoje ir nepažeistoje pakuotėje. Viskas kokybiškai ir tvirtai supakuota – taip, kaip ir turi būti.

Ir pirmasis dalykas, kuris mane nustebino, tai – telefono dėžutė. Ji – visa juoda. Tikėjausi, kaip ir įprasta „Xiaomi“, kad ji bus balta ir minimalistinio dizaino. Tik ne šiuo atveju. Ji yra visa juoda, priekyje gana didelis 8 skaičius, gale trumpas specifikacijų aprašymas ir ant dėžutės šono parašyta, jog tai globali telefono versija. Toks stilius man labai patiko ir atrodo prabangiai.

Viduje randame „Xiaomi Mi 8 Pro“ išmanųjį telefoną, greitąjį įkrovimą palaikanti įkroviklį, C-tipo USB laidą, ausinių adapterį, kadangi telefonas nepalaiko 3.5 mm audio jungties, adatėlę išimti nanoSIM kortelių dėklui, trumpą naudojimosi instrukciją anglų kalba ir įprastą dėkliuką telefonui.

Iš principo, standartinis komplektas ir iki tobulybės tetrūksta belaidį įkrovimą palaikančio įkroviklio. Na, bet čia jau tikrai ne priekaištas kompanijai, o greičiau mano noras. Ir reikėtų pastebėti, kad praktiškai visos kompanijos tokių dovanų nedalina ir tenka tokio tipo įkroviklį pirkti atskirai.

Sekantis momentas, kuris mane nustebino, tai, kad telefonas yra toks kompaktiškas.

Gamintojas teigia, kad „Xiaomi Mi 8 Pro“ turi net 6,21 colio įstrižainės „Super AMOLED“ ekraną. Skamba netgi grėsmingai ir čia jau panašiau į planšetę, nei išmanųjį telefoną. Bet taip tikrai nėra.

„Xiaomi“ taip stipriai išplėtė ekraną iki pat telefono kraštinių, kad jis atrodo praktiškai vienodo dydžio, palyginus su „Elephone P8“, kurio ekrano įstrižainė tėra 5,5 colio.

Negana to, „Mi 8 Pro“ dar ir gerokai plonesnis. Įdomumo dėlei galima pasakyti, kad jo išmatavimai yra tokie: 75 x 155 x 7,6 mm ir sveria apie 177 gramus.

Kalbant plačiau apie „Mi 8 Pro“ ekraną, tai jis yra FHD+ (1080 x 2248 raiška), 402 ppi, atsparus subraižymams, ekrano santykis su visu telefonu siekia 83,8 % ir apsaugotas „Corning Gorilla Glass 5“ stiklu. Ekranas yra nuostabios kokybės ir neturiu jam jokių priekaištų. Na, išskyrus dėl išpjovos.

Ji – ganėtinai didelė. Žinoma, 2018-aisiais buvo tokia mada ir kone visi gamintojai naudojo tokio dizaino ekrano išpjovas. Iš pradžių man ji buvo neįprasta, tačiau dabar prie jos pripratau ir net nepastebiu, kad ji išvis yra.

Šiek tiek užbėgant į priekį, pirminėje operacinės sistemos versijoje buvo galimybė paslėpti šią ekrano išpjovą, bet po poros sistemos atnaujinimų tokios galimybės kažkodėl neliko.

Pats telefonas yra pagamintas iš aukščiausios kokybės medžiagų: metalo ir stiklo. Dešinėje telefono pusėje yra raudonos spalvos įjungimo/išjungimo mygtukas bei garso valdymo mygtukas, kairėje – dedamos nanoSIM kortelės, o apačioje garsiakalbiai ir C-tipo USB jungtis, kuri taip pat nudažyta raudonai. Atrodo gražiai.

Kaip jau minėjau, nėra standartinės 3.5 mm audio jungties ir tai laikyčiau minusu. Na, bet tada telefonas tiesiog fiziškai negalėtų būti toks plonas.

Išskirtinis telefono išvaizdos bruožas yra jo persišviečianti nugarėlė. Po stiklu, atrodo tarsi matytume viską, ką „Xiaomi“ kompanija sudėjo į šį telefoną.

Unikalus atvejis rinkoje ir labai įdomus sprendimas, nors tai tik imitacija. Asmeniškai, atrodo visai gražiai, bet ir yra akivaizdi problema. Stiklinė, juoda nugarėlė, kaip magnetas renka pirštų atspaudus. Tačiau situaciją gelbsti telefono dėkliukas.

Žinoma, telefono gale yra dviguba kamera ir LED blykstė, o priekyje – išpjovoje – mikrofonas, priekinė kamera bei LED indikatorius informuojantis apie gautus pranešimus, bet apie kameras kiek vėliau.

Kaip „MIUI 9.6“ tapo „MIUI 10.2“ ir kitos programinės įrangos įdomybės

Pirmą kartą įjungus telefoną reikės atlikti keletą bazinių veiksmų: nustatyti kalbą (pasirinkti lietuvių ar bet kurią kitą), regioną, nustatyti pirštų atspaudą ir dar po poros žingsnių telefonas bus paruoštas darbui.

Kas man itin patiko, kad telefonas atkeliavo su „MIUI 9.6“ operacine sistema, kurios pagrindas yra „Android 8.1“.

Visiškai švari operacinė sistema, jokių nereikalingų kiniškų priedų ir beprasmių programėlių, kurios ne tik kad neduoda naudos, bet dar būna rimtas iššūkis, norint jas išdiegti.

Vos keletas „MIUI“ programėlių, tačiau tai praktiškai tėra nukreipimas į jų forumus, kuriuose galima rasti naudingos informacijos. Asmeniškai patinka pačiam įsidiegti tai, ko man reikia ir „MIUI 9.6“ tai užtikrina.

Įdomu, kad šia programine įranga ilgai nepasidžiaugiau ir per dvi savaites sulaukiau net dviejų rimtų sistemos atnaujinimų. Iš pradžių atnaujino iki „MIUI 10“, o paskutinis atnaujinimas iki „MIUI 10.2“, kurio pagrindas „Android 9“. Puikiai „Xiaomi“ darbuojasi.

Po paskutinio atnaujinimo atsirado keletas dizaino pasikeitimų, papildomų funkcijų kamerose, žaidimų spartinimo galimybės ir taip toliau. Visgi, yra šaukštas deguto.

O kur „Face ID“, „Xiaomi“? Iš pradžių pagalvojau, kad telefonas brokuotas. Tada kilo mintis, kad nesugebu rasti nustatymuose veido atpažinimo parametrų ir pradėjau žvalgytis ką kiti apžvalgininkai kalba apie „Xiaomi Mi 8 Pro“. Ir šiuo klausimu yra įdomi situacija.

Pasirodo, kad kiniška telefono versija palaiko veido atpažinimą, tačiau globalioje versijoje, būtent toje kurią testavau, tokios funkcijos dar nėra ir teks palaukti, kol ji atsiras su programiniais atnaujinimais.

Tai nėra geras dalykas. Ir ne dėl to, kad negalėčiau be „Face ID“ gyventi, o dėl to, kad norėjosi išbandyti, kaip ši technologija veikia „Xiaomi Mi 8 Pro“. Iš to ką rodė kiti apžvalgininkai, tai kiniškoje telefono versijoje ji veikia puikiai.

Kompaniją verta pagirti už pirštų atspaudų skaitytuvą. Jis yra įrengtas pačiame ekrane ir veikia puikiai. Per dvi savaites dar nebuvo taip, kad jis nesuveiktų.

Atrakina gal mikroskopine sekundės dalimi lėčiau nei įprasti pirštų atspaudų skaitytuvai, tačiau veikia stabiliai. Ir turint galvoje, kad tai visiška technologinė naujiena ir dar retas telefonas tuo gali pasigirti, tai „Xiaomi“ ties šiuo komponentu gerai padirbėjo ir apgalvojo net smulkiausias detales.

Juk sunku tiksliai įsiminti kur čia reikia tą pirštą pridėti, kai nėra fizinio mygtuko, tad vos tik paimu telefoną į rankas – automatiškai ekrane atsiranda pirštų atspaudo kontūras, kuris puikai matomas ir dienos, ir nakties metu, tad belieka prie jo pridėti savąjį pirštą bei labai švelniai spustelėti. Aplink pirštą pasklindanti spalvų animacija irgi atrodo smagiai. Pastarąją, beje, galima ir keisti. Smulkmenos, bet malonios.

Labai stipriai į programinės įrangos suteikiamus privalumus nesigilinsiu, tik paminėsiu tai, kas mane labiausiai sudomino.

Man patiko, kad „Mi 8 Pro“ yra plačios galimybės nustatyti ekrano šviesumo lygį. Galima pačiam modeliuoti kontrastą bei spalvas ir nuo šiltos spalvos iki šaltos keliauti. Tad kiekvienas gali pasirinkti tokį ryškumą ir spalvų temperatūrą, kokio jam norisi.

Asmeniškai bandau kiek įmanoma tausoti savo akis ir įjungiau skaitymo režimą. Jis pas mane yra nuolat ir net tokiame pritamsintame ekrane viskas puikiai matoma esant lauke – šviečiant ryškiai saulei.

Taip pat yra gana daug įvairių galimybių papildomai apsaugoti savo duomenis. Viena iš jų – „Programų užraktas“. Galima kiekvienai programėlei sugalvoti atskirą slaptažodį ir ją užrakinti. Tai bus dar viena papildoma užkarda nuo svetimų akių.

Ir yra net „Antroji erdvė“. Iš principo, tai veidrodinis programinės įrangos atspindys. Norimus paslėpti failus bei programas galima įrašyti į „Antrąją erdvę“, juos apsaugoti pirštų atspaudais ir lygiai taip pat pilnai darbuotis. Tai tarsi slaptos durelės į jūsų privačius duomenis.

Po paskutinio operacinės sistemos atnaujinimo atsirado ir toks dalykas, kaip „Žaidimų greitintuvas“. Jis yra skirtas pagerinti žaidimų patirtį ir įsijungia automatiškai, vos tik paleidžiamas žaidimas.

Kaip ir galima spręsti iš pavadinimo, jis greitina žaidimus, tai yra – nukreipia visus telefono vidinius resursus žaidimui. Kažkokio skirtumo nepastebėjau, nes ir iki tol telefonui buvo vienas juokas susitvarkyti su mano testuotais žaidimais.

Telefono veikimas, testavimas ir rezultatai

„Xiaomi Mi 8 Pro“ turi tiesiog fantastiškus techninius parametrus. Turi patį naujausią 8-nių branduolių „Qualcomm Snapdragon 845“ procesorių su 2,8 GHz taktiniu dažniu.

Na, gerai. „Qualcomm“ praėjusių metų pačioje pabaigoje pristatė „Snapdragon 855“, tačiau tai dar tik ateities telefonams skirtas procesorius. Tad „Mi 8 Pro“ šiuo metu turi galingiausią procesorių.

Taip pat „Adreno 630“ vaizdo plokštę, 8 GB LPDDR4X RAM ir 128 GB ROM. Skamba įspūdingai ir iš tikrųjų taip yra.

Vienintelis minusas, kad telefonas nepalaiko papildomos atminties kortelės, tad teks išsiversti su 128 GB. Bent jau man to tikrai pakaks.

Tad kaip veikia telefonas? Tiesiog super. Per dvi savaites jokių strigimų, užlaikymų ar kitokių problemų. Kad ir kokį žaidimą atsisiųsčiau bei įsidiegčiau, jis veikia kuo puikiausiai.

„PUBG“, „Asphalt 9“, „Shadow Fight 3“ veikia puikiai ir esant maksimaliems grafikos nustatymas. O tokių paprastesnių žaidimų, kaip „Cover Fire“ ar „Minion Rush“, telefonas net nepajaučia.

Į įvairius sintetinius telefonų testus žiūriu su tam tikra atsarga, tačiau juk žmonėms yra smalsu pasižiūrėti kaip atrodo jų telefonas ir palyginti su kitais. Tad štai kokius gavau rezultatus atlikęs „Antutu“ testavimą.

Mano „Mi 8 Pro“ surinko 297561 tašką ir tai yra netgi daugiau nei bendras „Mi 8 Pro“ telefonų vidurkis. Na, o vertinant pagal visus rinkoje esančius telefonus, tai maniškis telefonas šiek tiek nusileidžia tik trims „Huawei“ telefonams.

Bendrai, telefonas veikia labai stabiliai ir sparčiai. Kad ir kiek užduočių vienu metu atlikčiau, jam nekyla jokių problemų. Galiu drąsiai žiūrėti aukščiausios kokybės vaizdo įrašus „Youtube“, siųstis bei diegti programėles ir tuo pačiu rašyti žinutes artimiesiems – jokių problemų.

Kas dėl telefono garso, jo yra daug. Viskas girdima aiškiai ir žiūrėti filmus ar klausytis muzikos yra malonu.

Mikrofonui taip pat neturiu priekaištų. Puikiai girdžiu savo pašnekovą ir mane taip pat gerai girdi. Garsas be jokių trikdžių, šlamesių, girgždesio – švarus ir aiškus.

Ausinės. Taip, čia jau man ne itin patinka. Tas adapteris kokybiškas, viskas su juo gerai. Tačiau tai nėra itin patogu, kaip 3,5 mm audio jungtimi. Bet jau, kaip ir minėjau, tada telefonas fiziškai negalėtų būti tokio plonumo.

Tad garsas per ausines yra išties malonus ir garsus. Net negaliu klausytis muzikos jei garso padala atsiduria ties 100 %. Pilnai maksimalaus garsumo užtenka ir ties 70 %. Įdomus dalykas yra ir tas, kad be įprasto garso vienodintuvo, dar yra galimybės pasirinkti garso kokybę, pagal „Xiaomi“ ausines.

Greičiausiai maksimalų poveikį pajusčiau naudodamas būtent nurodomas ausines, bet tos funkcijos veikia ir su 3 eurus kainuojančiomis pačiomis paprasčiausiomis ausinėmis.

Stebėtina, bet pasirinkus aplinkos triukšmo blokavimą – garso kokybė ne tik kad pagerėja, bet ir žymiai krenta pašalinių garsų kiekis. Deja, neturiu „Xiaomi“ ausinių ir negalėjau su jomis išbandyti šių galimybių, bet jei toks poveikis yra su 3 eurus kainuojančiomis ir be aiškaus pavadinimo ausinėmis, tai originali kompanijos produkcija turėtų duoti dar daugiau teigiamo efekto.

Neverta pamiršti ir to, kad telefonas yra globalios versijos, tad palaiko absoliučiai visus Lietuvoje esančius mobiliuosius ryšius: 2G (B3, B8), 3G (B1, B8), 4G (B3, B7, B20 ir B40). Jokių problemų dėl ryšio tiek mieste, tiek kaimiškoje vietovėje.

Taip pat „Mi 8 Pro“ palaiko „WiFi“ (2,4 ir 5 GHz) ir naujausią „Bluetooth 5.0“ (A2DP, LE, aptX HD). Ryšiai veikia puikiai ir stabiliai. Duomenų perdavimo greitis puikus. Kuo lengviausiai susiejau „Mi 8 Pro“ su kitais telefonais, „Mi Band“ ir „Fitbit“ išmaniosiomis apyrankėmis bei kompiuteriu.

Telefone dar yra A-GPS, GLONASS, GPS, Galileo ir Beidou navigacinės sistemos, tad turint šį telefoną bus sudėtinga pasiklysti.

Kompasas, barometras, giroskopas, akselerometras ir kt – visus reikalingus dalykus šis telefonas turi.

Baterija ir jos testavimas

Pereikime prie baterijos. Tai yra tam tikras nusivilimas. Telefonas galingas, ekranas aukščiausios klasės ir ganėtinai didelis, o baterija 3000 mAh talpos. Skamba ne itin puikiai?

Taip, „Mi 8“ turi 3400 mAh talpos bateriją ir daugeliui apžvalgininkų kyla klausimų kodėl tokios pačios neįdėjo ir į „Mi 8 Pro“. Sunku pasakyti, bet nesupraskite klaidingai. 3000 mAh talpos irgi yra užtektinai.

Naudojant telefoną įprastai: naršymas internete, skambučiai, žinutės, valanda žaidimų ir telefono baterijos užtenka 1,5 ar net 2 dienoms. Puikus rezultatas.

Jei įjungtas maksimalus ekrano apšvietimas, nuolat „WiFi“ ir įjungiame leisti vaizdo įrašus „Youtube“, tai bateriją atlaiko apie 6,5 valandos.

Bet geriausias dalykas, kad telefonas palaiko „Quick Charge 4+“ technologiją. Tai reiškia, kad baterija yra įkraunama itin greitai: 5V/2.5A, 9V/2A ir 12V/1.5A. Tad štai kaip atrodo baterijos įkrovimas:

  • Per 15 min – nuo 0 iki 25 %;
  • 30 min – iki 50 %;
  • 45 min – iki 75 %;
  • 60 min – iki 90 %;
  • 76 min – iki 100 %.

Rezultatai yra labai geri ir kiek mažesnės baterijos minusus nustelbia greitas jos įkrovimas bei tai, kad ji nekaista įkrovimo metu ir itin intensyviai naudojant telefoną.

Šiek tiek įšyla, bet daugiau, kaip 37 laipsnių pagal Celsijų niekada nepasiekė ir tuo metu telefonas atliko itin daug ir sunkių užduočių.

Fotografavimo ir filmavimo kokybė bei nuotraukų pavyzdžiai

Viena iš smagiųjų telefonų testavimo sričių, tai yra jų kameros. Ir pradėkime nuo skaičių. „Mi 8 Pro“ turi dvigubą galinę kamerą. 12 MP kamera su „Sony IMX363 Exmor RS“ jutikliu ir F/1.8 diafragma + 12 MP kamera su „Samsung S5K3M3“ jutikliu ir F/2.4 diafragma. Taip pat gale yra dviguba LED blystė.

O priekyje turime 20 MP kamerą su „Samsung S5K3T1“ jutikliu ir F/2.0 diafragma. Net sunku viską išvardinti, bet pradedant nuo priekinės kameros, tai yra visa galybė visokių fotografavimo režimų ir filtrų uždėjimo būdų.

Palaiko HDR, Portreto režimą, automatiškai randa veidą ir taip toliau. Nesu didelis asmenukių gerbėjas, tačiau net ir išrankiausi bus maloniai nustebinti.

Filmuoti galima FHD 1080P, 30 kadr./s bei HD 720P, 30 kadr./s ir pasirinkti kodavimą: H.264 arba H.265.

Dėl priekinės kameros daromų nuotraukų ir vaizdo įrašų kažkokių problemų nėra ir tiek vaizdo įrašai, tiek nuotraukos yra kokybiškos.

Galinės kameros taip pat palaiko devynias galybes įvairių funkcijų ir režimų, tačiau man labiausiai patinka ne tai, kad yra automatinis fokusavimas, skaitmeninis nuotraukų stabilizavimas, veido aptikimas, HDR, 2X optinis priartinimas, bet DI kamera.

Tereikia paspausti DI kameros mygtuką ir praktiškai daugiau nieko nedarau – dirbtinis intelektas nustato kokios čia fotografavimo aplinkybės ir kameros susireguliuja taip, kad gaunu maksimalų rezultatą.

Pastebėjau, kad DI kameros funkcija, priklausomai nuo fotografavimo aplinkybių, nuotraukų kokybę pagerina vidutiniškai 20 %. Tad ir fotografuoju praktiškai tik įjungęs šią funkciją.

Žinoma, galinėse kamerose taip pat yra HDR, visokie pagražinimo filtrai ir taip toliau. Norint viską išvardinti ir pademonstruoti, reikėtų daryti atskirą apžvalgą.

Filmuoti galima UHD 4K, 30 kadr./s, FHD 1080P, 30 kadr./s bei HD 720P, 30 kadr./s ir pasirinkti kodavimą: H.264 arba H.265. Taip pat dar yra ir sulėtinto vaizdo įrašų galimybės: FHD 1080P bei HD 720P su 120, 240 ir net 960 kadr./s.

Bendrai, dėl įrašų kokybės galinėmis kameromis neturiu jokių priekaištų ir tenorėčiau tik dviejų dalykų. Kad būtų UHD 4K, 60 kadr./s ir ne tik optinis vaizdo stabilizavimas (OIS), bet ir elektroninis vaizdo stabilizavimas (EIS), kurį būtų įdomu išbandyti praktiškai.

Dėl vaizdo stabilizavimo technologijų nuolat verda diskusijos ir vieningos nuomonės, kuri yra geresnė, turbūt nerasite, tačiau egzistuoja keli bendri principai.

Stipriai nesigilinant į technologinius niuansus tik verta paminėti, kad OIS yra naudojama tik nuotraukoms, o filmavimui gali būti OIS ir EIS. OIS užtikrinamas pačiame telefone esančių lęšių išdėstymu ir fiziškai kompensuoja rankų drebėjimą, ir tuo pačiu vaizdo įrašų nestabilumą. Dėl OIS visiškai nenukenčia vaizdo kokybė, tačiau tokia technologija šiek tiek pasunkina patį telefoną.

EIS renkasi vis daugiau gamintojų, nes ši technologija yra lengvesnė, pigesnė ir naudojami algoritmai, vaizdo stabilizavimui, labai minimaliai pablogina vaizdo kokybę. Visgi, esant žemai raiškai ir prastam apšvietimui, pastebimas ženklus fiksuojamo vaizdo kokybės pablogėjimas. Žinoma, viskas priklauso nuo konkretaus įrenginio, tačiau bendrai OIS geriau susitvarko esant prastam apšvietimui ir dėl to nenukenčia vaizdo kokybė.

Tad toks trumpas lyrinis nukrypimas ir pagaliau, nuotraukų pavyzdžiai. Iškart įspėju, kad nesu profesionalus fotografas, tad viskas fotografuota gana mėgėjiškai.

Taip pat visos nuotraukos darytos įjungus DI kamerą ir be jokių papildomų filtrų ir vėliau, padarius nuotrauką, pagražinimų. Tad matote tai, kaip fotografuoja „Mi 8 Pro“ galinės kameros - tiesiog spustelkite ant nuotraukos ir galėsite iš arčiau apžiūrėti jose užfiksuotas detales.

 

Daugiau įvairių nuotraukų, darytų su „Xiaomi Mi 8 Pro“ išmaniuoju telefonu, pavyzdžių galite rasti čia.

O šiame vaizdo įraše galite pasižiūrėti, kaip filmuoja galinės „Xiaomi Mi 8 Pro“ kameros. Filmavimo aplinkybės nelepino ir dangus buvo nuolat apniukęs arba netgi labai stipriai snigo (filmuota ankstaus ryto metu) - nakties metu taip pat snyguriavo.

Taip pat turiu pabrėžti, kad telefonas buvo laikomas rankose ir intensyviai judinamas į šalis. Taip siekiau pasižiūrėti kaip darbuosis OIS.

Keletas minčių pabaigai...

Po trijų savaičių, kurias praleidau su „Xiaomi Mi 8 Pro“, galiu drąsiai sakyti, kad tai nėra flagmanų žudikas. „Xiaomi Mi 8 Pro“ ir yra flagmanas. Jis turi viską, ko būtų galima tikėtis iš išmanaus telefono, išleidus 500 eurų. Netgi dar daugiau. Sakyčiau, kad visumoje jis turi daugiau, nei yra įkainotas bei gali drąsiai varžytis su kitų kompanijų geriausiais išmaniaisiais telefonais, kurie kainuoja nuo 50 % iki daugiau nei 2 kartų brangiau.

Esu įsitikinęs, kad turint tokį telefoną, jis ir po dvejų metų dar puikiai darbuosis, susitvarkys ir su sunkiausiomis užduotis. „Qualcomm Snapdragon 845“ procesorius dar ilgai bus etalonu ir naujasis „Qualcomm Snapdragon 855“ procesorius yra skirtas iš esmės milžiniškam kiekiui kamerų MP ir 5G technologijos apdorojimui, kurios masiškesnis vystymas pasaulyje prasidės tik nuo 2020-ųjų.  Ir tik keletas menkų minusų neleidžia sakyti, kad tai tobulas išmanusis.

Minusai bei ko dar norėtųsi:

  • Nėra standartinės 3,5 mm audio jungties ir reikia naudotis pakuotėje esančiu adapteriu;
  • Stiklinė, juoda telefono nugarėlė greitai renka pirštų atspaudus, tačiau situaciją gelbsti dėkliukas;
  • Vis dar nepalaiko veido atpažinimo;
  • Nepalaiko papildomos atminties kortelės;
  • Baterija galėtų būti dar talpesnė;
  • Ekrano išpjova - vieniems patinka, kitiems nelabai;
  • Nakties metu darytų nuotraukų kokybė labai minimaliai suprastėja;
  • Optinis vaizdo stabilizavimas yra ir dar norėtųsi išbandyti elektroninį vaizdo stabilizavimą.

Pliusai:

  • Metalinis ir stiklinis korpusas - labai gražus dizainas;
  • Puikios kokybės ekranas;
  • Patogus naudotis viena ranka ir nešiotis kelnių kišenėje;
  • Naujausia programinė įranga ir nuolatinis atnaujinimas;
  • Šiuo metu vienas galingiausių techninių derinių: „Qualcomm Snapdragon 845“ procesorius,  su 2,8 GHz taktiniu dažniu, „Adreno 630“ vaizdo plokštė, 8 GB LPDDR4X RAM ir 128 GB ROM;
  • Palaiko „Quick Charge 4+“ technologiją ir bateriją pilnai įkrauna per 76 minutes;
  • Labai geros kokybės asmenukės bei su galinėmis kameromis darytos nuotraukos, įvairių papildomų režimų pasirinkimas;
  • DI kamera;
  • Puiki vaizdo įrašų kokybė ir galimybės filmuoti įvairiu formatu;
  • Geras mikrofono, garsiakalbių ir ausinių garsas;
  • „WiFi“ (2,4 ir 5 GHz), „Bluetooth 5.0“;
  • Palaiko visus Lietuvoje esančius mobiliuosius ryšius;
  • A-GPS, GLONASS, GPS, Galileo ir Beidou navigacinės sistemos;
  • Kompasas, barometras, giroskopas, akselerometras ir kt.

Ką gi, apžvalga gavosi gerokai ilgesnė, nei kad tikėjausi, tačiau norėjosi pateikti kuo daugiau išsamios informacijos apie „Xiaomi Mi 8 Pro“ išmanųjį telefoną. Tikiuosi, kad ši apžvalga padėjo susidaryti aiškesnį vaizdą, koks tai išmanusis telefonas.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei „Gearbest.com“, kuri suteikė galimybę išbandyti „Xiaomi Mi 8 Pro“ išmanųjį telefoną. Jei susidomėjote šiuo telefonu bei norite jį įsigyti sau ar draugams, tai galite padaryti paspaudę šią nuorodą.

Šiuo metu internetinėje parduotuvėje „Gearbest.com“ „Xiaomi Mi 8 Pro“ telefonui yra taikoma 19 % nuolaida ir jį iš Čekijos sandėlio galima įsigyti už 469,05 €. Tereikės papildomai už siuntimą sumokėti 5,24 € ir jau po 3-5 darbo dienų turėsite naują „Xiaomi Mi 8 Pro“.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(12)
(32)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: