„Mazda3“ su revoliuciniu varikliu „Skyactiv-X“ žengia į rinką - kaip jis suderina benzininių ir dyzelinių variklių savybes?  (4)

„Mazda“ trečiadienį oficialiai pradėjo priimti užsakymus naujos kartos „Mazda3“ su revoliuciniu „Skyactiv-X“ benzininiu varikliu. Tai pirmasis koncerno modelis, kuriame montuojamas „Skyactiv-X“, rašoma pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujai užsakytieji automobiliai „Mazda3“ su šiuo varikliu Lietuvą pasieks rudenį. „Vision“ komplektacijos kaina prasideda nuo 24 590 EUR. Beje, šios komplektacijos standartinės įrangos sąraše yra svarbiausių duomenų projektavimo ant priekinio stiklo sistema „Heads Up Display“, adaptyvus autopilotas, 7 colių komunikacijos ekranas, LED salono apšvietimas.

Kuo ypatingas „Skyactiv-X“?

„Skyactiv-X“ variklis išsiskiria tuo, kad jame įdiegta „Mazda“ patentuota „Spark Plug Controlled Compression Ignition“ (SPCCI) technologija, kuri leidžia suderinti benzininiam ir dyzeliniam varikliui būdingus mišinio uždegimo būdus cilindro degimo kameroje – mišinys užsidega veikiant ir slėgiu, ir uždegimo žvake. Tai pirmasis tokio tipo serijinis variklis pasaulyje.

„Mazda“ inžinieriai teigia, kad technologija leidžia nuskinti gardžiausius abiejų tipų variklių vaisius – benzininio variklio galią esant aukštiems sūkiams ir dyzelinio variklio trauką žemame sūkių diapazone.

Dviejų litrų darbinio tūrio „Skyactiv-X“ galia siekia 180 AG, o sukimo momentas 224 Nm. Tuo tarpu WLTP cikle šis variklis suvartoja vos nuo 4,6 litro benzino 100 km kelio, o jo anglies dvideginio emisija siekia 96 g/km.

„Mazda3 Skyactiv-X“ taip pat bus komplektuojama su „Mazda M Hybrid“ hibridine technologija. Vadinamoji „mild-hybrid“ tipo jėgainė, kurią sudaro 24V starteris-generatorius, padeda sumažinti degalų sąnaudas ir anglies dvideginio emisiją.

„Skyactiv-X“ bus montuojami tiek „Mazda3“ hečbekuose, tiek sedanuose, o kartu su šiuo varikliu bus galima rinktis „Skyactiv-MT“ mechaninę arba „Skyactive-Drive“ automatinę pavarų dėžę. Hečbeką taip pat bus galima užsisakyti su „Mazda i-Activ“ visų varančiųjų ratų pavara.

Kiek vėliau „Skyactiv-X“ variklis bus pradėtas montuoti ir į visiškai naują kompaktinį miesto visureigį CX-30.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(62)
(6)
(56)

Komentarai (4)