Seimas uždegė žalią šviesą: lengvuosius motociklus su B kategorija vairuoti leis dar šią vasarą – tačiau yra viena sąlyga  (4)

Ketvirtadienį Seime buvo pritarta Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimams, numatantiems, kad vairuotojai, jau turintys teisę vairuoti B kategorijos transporto priemones (lengvuosius automobilius), galėtų be teorijos papildomų egzaminų ir mokymų sėsti ant lengvųjų motociklų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-05-01 Seimas uždegė žalią šviesą: lengvuosius motociklus su B kategorija vairuoti leis dar šią vasarą – tačiau yra viena sąlyga  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek anksčiau balandį Seime buvo svarstoma, kad tokią teisę reikėtų suteikti, tačiau buvo siūloma, kad vairuotojai turėtų įgyti praktinių ir teorinių žinių. Egzamino „Regitroje“ esą nereikėtų. Taip pat siūlyme buvo akcentuota, kad teisę vairuoti A1 kategorijos transporto priemones, tai yra, motociklus ir motorolerius, kurių variklių darbinis tūris siekia 125 kub. cm., galėtų tik 25 metų sulaukę ir 5 metų vairavimo stažą turintys asmenys.

Tokiai idėjai aktyviai priešinosi parlamentaras Mykolas Majauskas, pabrėžęs, kad Europos Sąjungos direktyvose nurodoma, jog šalys narės turėtų suteikti savo piliečiams kuo daugiau galimybių persėsti ant ekologiškesnių dviračių transporto priemonių.

Jis paragino Seimo narius grįžti prie pirminės idėjos: A1 kategorijos transporto priemones leisti vairuoti 24 metų asmenims, turintiems 2 metų vairavimo stažą. Neilgai trukus buvo pasirašytas ir pakeitimas, grąžinęs Seimą svarstyti pirminės idėjos.

Ketvirtadienį parlamentarai jai pritarė. Tad A1 kategorijos priemones galės vairuoti 24 metų sulaukę ir 2 metų stažą turintys asmenys. Taip pat nebereikės jokių papildomų teorijos mokymų, išskyrus praktinius. Numatyta, kad įstatymo pakeitimas įsigalioja šių metų rugpjūčio 1-ąją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Dina Sergijenko
(32)
(8)
(24)

Komentarai (4)