JAV jūrų pėstininkai bando dronus, kokių dar niekas nėra matęs: super universalumas ir gali veikti kaip granatos (Video)  ()

JAV jūrų pėstininkai bando dronus, kurie gali veikti kaip granatos. „Drone40“ granata paleidžiama iš nešiojamos antžeminės valdymo stoties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dažniau kalbama apie dronų naudojimą frontų linijose. Kaip būtų su dronų siuntimu į savižudybės misiją? Štai ką planuoja padaryti Australijos gynybos kompanija „Defendtex“ su savo „Drone40“, praneša „Popular Science“.

Neseniai jūrų korpuso bazinėje stovykloje Lejeune, Šiaurės Karolinoje, JAV jūrų pėstininkai pirmą kartą atliko treniruotes su „Drone40“. Nors kitos šalys jau išbandė „Drone40“, jūrų pėstininkai rėmėsi panašiu prietaisu, vadinamu „Switchblade“, kuris turi fiksuotą sparną.

 

Pratybų tikslas buvo palyginti „Drone40“ patikimumą ir veikimą su gamintojo teiginiais ir nustatyti, ar juos galima lengvai pritaikyti lauke.

Kaip tai veikia?

Skirtingai nuo dažnai matomų bepiločių orlaivių, kurie turi platų korpuso paviršių, „Drone40“ turi vertikalų fiuzeliažą. Skrydžiui jis vis dar naudoja keturis sparnus, tačiau jo plotas yra palyginti mažesnis. Tokios formos droną lengviau paleisti iš granatsvaidžio.

Po „Drone40“ paleidimo, granatos skrydį galima valdyti naudojant radijo ryšį iš nešiojamos antžeminės valdymo stoties. „Drone40“ gali pataikyti į taikinį ir susprogti, arba tiesiog grįžti atgal į bazę ir būti pakartotinai panaudota būsimai misijai.

 

Dar svarbiau tai, kad kita misija neturi būti mirtina misija. Jo naudingąją apkrovą galima lengvai pakeisti lauke, o dronas galėtų išskristi į atskirą misiją su stebėjimo ir žvalgybos (ISR) kroviniu, galinčiu transliuoti viso judesio vaizdo įrašus, tvirtina bendrovė.

Sveriantis šiek tiek daugiau nei 190 gramų, „Drone40“ maksimalus kilimo svoris yra 300 gramų. Nors atrodo, kad tai nedaug, droną daro įdomų būtent naudingosios apkrovos universalumas. Be ISR, dronas gali gabenti naudingąją apkrovą, veikti kaip dūminė ar garsinė granata ir netgi turėti lazerio žymeklį.

 

Jo 20,5 Wh akumuliatorius užtikrina skrydžio laiką nuo 30 iki 60 minučių, kai atstumas yra didesnis nei 20 km, o greitis – 20 m/s, veikiant autopiloto režimu.

Jei reikia, droną galima paprasčiausiai paleisti ranka, tačiau jis gali būti paleistas ir iš 40 mm granatsvaidžio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()