Rusijos kariuomenė atsinaujino karinę techniką: tarp naujų žaisliukų – „MiG-35S“, „Bastion“ ir atominis povandeninis laivas „Kazanė“, bet vis tiek laukia daug iššūkių  (1)

Rusijos Gynybos ministerija pranešė, kad pirmoje 2021 metų pusėje šalies kariuomenė gavo apie 200 vienetų pagrindinių ginklų sistemų, teigia Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis. Pasak jo, šias sistemas sudaro daugiafunkciniai kovos lėktuvai „MiG-35S“, elektroninės kovos sraigtasparniai „Mi-8MTPR-1“ atakos sraigtasparniai „Ka-52“, 12 radarų, pakrantės gynybos raketinės sistemos „Bastion“ ir devyni laivai, tarp kurių – ir atominis povandeninis laivas „Kazanė“, ir korvetė „Graivoronas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sausumos ir oro desanto pajėgos gavo 68 vienetus naujų ginkluotės sistemų ir 70 suremontuotų, 163 vienetus naujų transporto priemonių ir 156 suremontuotas, 56 vienetus artilerinių ir raketinių sistemų. Tarp jų yra 26 vienetai naujų tankų „T-90M Proryv“, 60 vienetų pėstininkų kovos mašinų „BMP-3“, 7 vienetai 152 mm artilerinių sistemų „2S19M2 Msta-S“, – nurodo karininkas.

Jo teigimu, Rusijos kariuomenė tikisi iki šių metų pabaigos papildomai gauti 20 naujų tankų „T-14 Armata“, 65 tankus „T-90M“, brigados dydžio balistinių raketinių sistemų „Iskander-M“ ir 18 vienetų bepiločių skraidančių sistemų.

„Nežiūrint į labai menką Rusijos Federacijos bendrą vidaus produktą, kuris yra Italijos dydžio, išlaidos kariuomenei Rusija nemažina ir toliau perginkluoja bei atnaujina savo kovinius dalinius“, – atkreipia dėmesį ginkluotės entuziastas.

Pasak D.Antanaičio, šiuo metu Rusija vykdo ne mažiau kaip septynias įvairaus pobūdžio ir tikslų karinių operacijas: stiprina savo karinį buvimą Arkties regione, bando išlaikyti karinį spaudimą NATO/ES valstybėms (tarp jų ir Baltijos valstybėms), vykdo kovinius veiksmus prieš Ukrainą, dalyvauja karinėje operacijoje remiant Sirijos diktatorių, nemažina karinio spaudimo Sakartvelui, išlaiko karinį buvimą Kaukazo regione – ir be viso šito, Rusijos rytiniams regionams nuolat didėja Kinijos grėsmė.

 

 

„Prie esamų karinių ambicijų, po JAV ir koalicijos pajėgų išvedimo iš Afganistano, Rusijos kariuomenei tenka perskirstyti savo ir be to menkus resursus pietinės sienos apsaugai, aprūpinti Vidurio Azijos valstybes, besiribuojančias su Afganistanu, ginkluote, technika ir savo kariais. Papildomai Rusijos kariuomenė turi skirti savo resursus ir Baltarusijos diktatoriaus režimo palaikymui“, – apibendrina atsargos majoras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(12)
(0)

Komentarai (1)