[Žinios trumpai] Ekspertas prognozuoja tolimesnį Rusijos planą ir ką „parduos rusams kaip pergalę“  ()

Pasak eksperto, Rusijos Federacija pretenduos į tas teritorijas, kurių jai nepavyko užgrobti, tai yra į visą Donbasą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greičiausiai Rusija savo karius išves iš visur, išskyrus Donbasą. Tuo pat metu Rusijos Federacija net pretenduos į tas teritorijas, kurių jai nepavyko užgrobti, tai yra į visą Donbasą.

Tai „Forbes“ dėl taikos derybų eigos prognozės pareiškė derybų ir saugumo ekspertas Nikolajus Kapitonenko.

„Greičiausiai bus taip: Rusija išves savo kariuomenę iš visur, išskyrus Donbasą. Tuo pat metu Rusijos Federacija net pretenduos į tas teritorijas, kurių jai nepavyko užimti, tai yra į visą Donbasą“, – sakė ekspertas.

Jis pažymėjo, kad tai pats sunkiausias derybų momentas. Nuo to, be kita ko, priklausys ir panaikintų ar sušvelnintų sankcijų apimtis.

„Viena situacija yra, jei Rusija savo kariuomenę išveda pagal situaciją, kuri buvo ne nuo vasario 23 d., bet nuo vasario 21 d. – kol dar nebuvo pripažinta „respublikų“ nepriklausomybė. Kita – jei jie tvirtai laikysis pozicijos, kad „LPR“ ir „DPR“ yra nepriklausomos valstybės Donecko ir Luhansko srityje. Tai plataus masto karą pavers regioniniu, bet jis liks karu. Putinas galės tai parduoti rusams kaip pergalę“, – sakė Kapitonenko.

 

Tuo pat metu neaišku, ar Ukrainos vadovybė sutiks su neutraliu statusu ir reikalavimais pripažinti „LPR“ ir „DPR“  teritorijas visame Donbase.

Eksperto teigimu, Vladimiras Putinas gali susitarti dėl susitikimo su Vladimiru Zelenskiu, kai bus ne tik paskelbtos galimų paliaubų sąlygos, bet ir daugmaž aiškus būsimo Rusijos ir Ukrainos sambūvio formatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: