[Žinios trumpai] Tokios Ukrainos bijotų visi: nori „sustiprinto neutraliteto“, kokį turi Izraelis ir milijoninės kariuomenės  ()

Ukrainos pasiūlymai dėl saugumo garantijų derybose apima „sustiprinto imuniteto“ koncepciją, kuri leidžia karinės grėsmės atveju greitai mobilizuoti iki milijono rezervistų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-02 [Žinios trumpai] Tokios Ukrainos bijotų visi: nori „sustiprinto neutraliteto“, kokį turi Izraelis ir milijoninės kariuomenės  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu Ukrainos televizijos kanalams pareiškė Ukrainos delegacijos vadovas Davidas Arakhamia, praneša Censor.NET, remdamasis UP.

A. Arakhamia teigimu, Ukraina konsultavosi su Izraelio ekspertais, kurie išreiškė nuomonę, kad „mūsų šaliai geriausiai tinka vadinamojo sustiprinto imuniteto koncepcija“.

Jis pabrėžė, kad Ukraina nesiruošia nieko pulti, o turi sugebėti apsiginti, o tam reikia atitinkamų gynybos ginklų.

„Be to, galima labai greitai mobilizuoti rezervistus, kaip tai buvo daroma Šveicarijoje ir Izraelyje. Dabar tam turime visas prielaidas. Turime daug teritorinės gynybos, nacionalinio pasipriešinimo pajėgų.

Ir mes tai matome taip: bus kariuomenė ir bus, ko gero, dar milijonas žmonių, kurie kartą ar du per metus mokosi poligonuose. Jie turi ginklus. Čia ginčytinas klausimas, ar jie turi teisę šiuos ginklus laikyti namuose, ar šalia esančioje specialioje ginklų patalpoje.

 

Tad agresijos atveju turime dar plius milijoną apmokytų karių. Tačiau valstybė neskiria pinigų jų išlaikymui kiekvieną mėnesį“, – aiškino Arakhamia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: