Ilgas karas labai naudingas Rusijos saugumui: tai laukiniai vakarai, gali daryti absoliučiai viską  ()

Savo nuomonę išsakė Rusijos verslininkas ir visuomenės veikėjas Leonidas Nevzlinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusams pradedama sakyti, kad karas bus ilgas. Paaiškinimai yra juokingi. Šoigu sako, kad Rusijos kariuomenė žengia į priekį lėtai, nes nori leisti saugiai evakuotis civiliams. Remiasi Orwellu, nors mažai tikėtina, kad Šoigu skaitė jo knygas.

Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas sako, kad Rusija nesivargina greitai baigti karo, nes visiško „ukrainiečių nacizmo“ sunaikinimui reikia laiko. Kaip netikėta: jie ketino tai padaryti per savaitę, jų propagandistai per televiziją šaukte šaukė apie gresiantį Ukrainos žlugimą, bet staiga jie pradėjo kalbėti apie ilgą karą.

Suvokė realybę? Ne visai taip. Mūsų akyse formuojasi „ilgo karo vakarėlis“. Saugumo pajėgos suinteresuotos, kad kovos tęstųsi kuo ilgiau. Ne todėl, kad jiems patinka kraujo praliejimas (nors kai kuriuos reikėtų skubiai patikrinti dėl psichikos sutrikimų).

Primenu: Putino režimui ir atskiriems jo komponentams svarbiausia yra kyšiai ir nauda. Nepavykus surengti žaibiško karo, gavus į dantis nuo Ukrainos kariuomenės, saugumiečiai nusprendė ieškoti sau naudos kitu būdu. Jie dabar, pasinaudoję karu, vėl bandys apiplėšti Rusiją. Daug metų teko taikstytis su tuo, kad dalis pelno atitenka „civiliams bendrakeleiviams“, visokiems „sislibams“, prekybininkams ir kitiems nemaloniems asmenims. Reikėjo laikytis padorumo ir net pasirūpinti tais civiliais, kažką padaryti jų labui, pavyzdžiui prisijungti prie  Bolonijos švietimo sistemos.

Dabar jų rankos laisvos, jie turi laisvą valią viską sutepti krauju, jie turi chaki spalvos laisvę. Viską atšaukti, viską atimti.

 

Ilgas karas sukuria visas sąlygas naujam perskirstymui: pirmiausia atims turtą iš pasitraukusių užsienio kompanijų, o paskui iš jiems neparankių.

Tie veikėjai tampa galutiniais ir neatšaukiamais naudos gavėjais iš visko Rusijoje. Karas leidžia jiems nepaskelbtą nepaprastąją padėtį paversti nuolatine. Kiekvienas šūvis į „ilgojo karo partijos“ kišenę įdeda pilnavertį centą, vadinasi, šūviai jiems naudingi, jie negali baigtis. Ir jie nenori taikos, nes jų tikslas vienas – savo godžiose rankose turėti visą Rusiją.

Leonidas Nevzlinas

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: