Indijoje ruošiama automatinė komunikacijų monitoringo sistema  (0)

Indija planuoja įdiegti centralizuotą mobiliojo, fiksuotojo ir interneto ryšio tinklų stebėjimo sistemą, praneša „PC World“. Apie tai šalies vyriausybės atstovai informavo Indijos aukštesniųjų parlamento rūmų deputatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indijos įstatymai suteikia vyriausybei galimybę tam tikrais atvejais, pavyzdžiui, iškilus teroro atakų pavojui, vykdyti ryšio tinklų monitoringą ir periminėti jais perduodamą informaciją.

Naujosios CMS (Centralized Monitoring System) didelio masto telekomunikacijų sekimo sistemos bandymai prasidės iki kitų metų birželio, pranešė Indijos vyriausybės informacijos biuras.

Pranešama, kad CMS turės centrinę ir regionines duomenų bazes, kurios padės ir federalinės valdžios, ir atskirų valstijų teisėsaugos tarnyboms vykdyti ryšio kanalų stebėjimą ir pasiklausymą. Ši sistema taip pat suteiks galimybę vyriausybės institucijoms, įskaitant žvalgybos tarnybas, tiesiogiai prisijungti prie dominančių asmenų ir organizacijų ryšio kanalų be telekomunikacijų bendrovių tarpininkavimo.

CMS naudojama programinė įranga analizuos informaciją apie pokalbius ir galės iš įrašų bazės atrinkti duomenis apie pokalbių turinį, laiką, vietą bei ieškoti kitokiossusijusios informacijos apie dominančius asmenis. Pasak vyriausybės atstovų, dabar naudojamos techninės priemonės pokalbių pasiklausymui yra neefektyvios, nes daugelyje dabartinės ryšių monitoringo sistemos etapų būtinas fizinis operatoriaus dalyvavimas. Tuo tarpu elektroninį pasiklausymą naudojant CMS bus galima aktyvuoti iškart.

Po 2008 m. įvykusių teroristų išpuolių Mumbajuje Indijos parlamentas priėmė Informacijos technologijų akto papildymą, išplėtusį vyriausybės galimybes sekti informacijos perdavimą telekomunikacijų tinklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)