Prasidės internetinių naujienų portalų apmokestinimas  (19)

Kompanijos „News Corp“ pirmininkas Rupert Murdoch ir toliau viešai tvirtina, jog žiniasklaidos organizacijos turi įtikinti vartotojus, jog jiems reikia mokėti už naujienų turinį, pateikiamą internete. Tik tokiu būdu žiniasklaidos kompanijos galės klestėti skaitmeniniame amžiuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas Federalinės prekybos komisijos pasitarime, skirtame žurnalistikai, Rupert Murdoch teigė, jog ateitis daug žada tiems leidėjams, kurie sugebės auditoriją pritaikyti perėjimui prie interneto ir išlaikys kokybės reikalavimus.

„Svarbiausias veiksnys, norint išgyventi – tai pateikti vartotojams turinį tokia forma, kurios jiems reikia, - sakė kompanijos „News Corp“ pirmininkas Rupert Murdoch. – Nesvarbu, ar tai būtų kompiuterio ekranas, ar mobiliojo ryšio prietaisas, ar elektroninis skaitytuvas“. Tačiau tuo pačiu, jo manymu kompanijos turi apmokestinti turinį, kadangi gera žurnalistika yra brangi prekė.

Na, o kad įrodyti, jog geri planai yra tik tie, kurie virsta darbais , kompanija „News Corp“ jau ima mokestį už prieigą prie „The Wall Street Journal“. Be to, kompanija planuoja šį modelį pritaikyti ir kitiems leidiniams. Neseniai D. Britanijos regioninių laikraščių leidybos įmonė „Johnston Press“ paskelbė kontroversišku laikomą sprendimą apmokestinti savo vietinių naujienų portalų lankytojus 5 svarų mokesčiu, kurį reikėtų mokėti kas 3 mėnesius.

Be to, prie šios iniciatyvos prisijungs ir „Google“, kuri reaguodama į Rupert Murdoch ir kitų periodinės spaudos leidėjų kaltinimus kraunantis pinigus iš svetimo turinio, pranešė pradėsianti „First Click Free“ programą. Ji suteiks galimybę laikraščių ir kitos periodikos leidėjams nustatyti, kiek žinučių ir straipsnių interneto vartotojai galės nemokamai perskaityti internetinėse laikraščių svetainėse, pasinaudoję „Google“ paieška ar „Google News“ paslauga.

Išnaudojus 1, 2, 3 ar daugiau nuorodų iš to paties IP adreso limitą, skaitytojai bus nukreipti į laikraščio prenumeratos ar turinio apmokėjimo tinklalapius.

Taigi, pamažu prasidėjo naujienų portalų apmokestinimas – per artimiausius metus paaiškės, ar šis žingsnis pasiteisins, ar ne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: