Naujausias ieškinys prieš „Intel“ gali atverti duris kompanijai „AMD“  (9)

Niujorko valstijos iškeltas antimonopolinis ieškinys kompanijai „Intel Corp“ kartu su kitais antimonopoliniais veiksmais bei bylomis, nukreiptomis prieš lustų gamintoją, gali suteikti konkurentams, tokiems kaip AMD („Advanced Micro Devices Inc“), galimybę perimti procesorių verslą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niujorko advokatas Andrew Cuomo pateikė federalinį ieškinį, kuriame teigiama, kad kompanija „Intel“ darė poveikį kompiuterių gamintojams, davė kyšius bei dalyvavo pasaulinėje neteisėtų produktų kampanijoje.

Niujorko valstijos ieškinys yra dar vienas teisinis nemalonumas kompanijai „Intel“. Šiuo metu kompanijai yra pateiktas kolektyvinis ieškinys, ji kaltinama antimonopoliniais veiksmais Pietų Korėjoje, Europoje, JAV ir Japonijoje. „Intel“ teisinės problemos gali tapti didžiule našta kompanijai, kuri šiuo metu ir taip turi rūpesčių dėl kompanijų „AMD“ ir „Nvidia Corp“ konkurencijos.

„Kompanijai tai yra didžiulis laiko ir išteklių praradimas, - tvirtino kompanijos „Gabriel Consulting Group Inc“ analitikas Dan Olds. – Išsiaiškinimo ir gynybos procesas užtruks ilgai“.

Kompanijos „Enderle Group“ analitikas Rob Enderle mano, kad šia situacija gali pasinaudoti kompanija „AMD“, kuri pastaruosius kelerius metus atsilieka nuo „Intel“. „Tai susilpnins „Intel“, - sakė Rob Enderle. – Nors lustų rinka juda gana lėtai, o „Global Foundries“ dar nėra pakankamai didelė, kad būtų lygi „Intel“, tačiau aišku, jog tai suteiks kompanijai „AMD“ pranašumą. Dabar ji bus žymiai matomesnė“.

Rob Enderle ir Dan Olds pridūrė, kad „Intel“ technologija vis dar lenkia konkurentų siūlomas technologijas. Nors „Intel“ gali susidurti su teisiniais sunkumais, tačiau kompanijai „AMD“ bus sudėtinga patobulinti savo procesorių linijos privalumus. Analitikai taip pat pastebėjo, kad Niujorko valstijos iškeltas ieškinys gali būti labiau susijęs su pareigūnais, siekiančiais dėmesio, arba finansiniais atsiskaitymais valstybei. „Niujorko valstijai tai gali būti galimybė susilaukti daugiau spaudos dėmesio ar netgi naudingo „Intel“ pasiūlymo“, - teigė Dan Olds.

Kaltinimai, pateikti Niujorko valstijos ieškinyje, labai panašūs į tuos, kurie įtraukti į federalinį antimonopolinį ieškinį, kompanijos „AMD“ iškeltą prieš „Intel“ 2005 metais.

„Tai tokia pati byla, tik perpakuota, - sakė kompanijos „Intel“ atstovas Chuck Mulloy. – Mes nesutinkame su Niujorko advokatu. Vartotojai kaip tik turėjo naudos dėl mažų kainų ir padidėjusių inovacijų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)