Physalia - po Europą plaukiojantis ekosodas valytų upių vandenis  (7)

Vincentas Callebaut (g. 1977) - pasaulinio garso belgų architektas užsiimantis žaliąja architektūra. Jo garbės lentoje begalė straipsnių, apdovanojimų, parodų ir kelios knygos. Nesuklysime pavadindami jį vienu iš žaliausių pasaulio architektų. Jo darbai užburia, traukia ir stebina. Vienintelė problema, kad dažniausiai jie lieka tik popieriuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vincentas Callebaut pasauliui pasiūlė keliasdešimt architektūrinių sprendimų, o didžiausia jo svajonė - ekopolis (ekologiškas miestas).

Kiekvienais metais architektas pasiūlo po vieną ar keletą grandiozinių architektūrinių sprendimų. 2008 metais jis suprojektavo salą klimato pabėgėliams, kuri turėtų plaukioti pasauliniuose vandenyse, 2007 metais - Prancūzijai padovanojo Anti-smoginio pastato projektą bei Ekonominį variantą Meksikai.

Šiais metais Vincentas Callebaut pristatė plaukiojančio Ekosodo projektą - Physalia. Šis augalija papuoštas laivas turėtų plaukioti Europos upėmis ir atkreipti gyventojų dėmesį į pasaulinę gėlo švaraus vandens trūkumo problemą.

Pagal idėją šis laivas turėtų ne tik neteršti gamtos, bet pats apsirūpinti energija bei pagaminti jos daugiau, nei pačiam reikia. Be to, plaukiodamas po Europos upes laivas filtruodamas valytų jų vandenį.

Laivo pavadinimas "Physalia" yra kilęs nuo jūrose gyvenančio superorganizmo Physalia physalis - dar kitaip vadinamo "vandens burbulu". Šis įspūdingas organizmas, nors ir atrodo vientisas, tačiau iš tikrųjų yra keleto į medūzas panašių gyvūnų rūšių kolonija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)